27 / 04 / 2024

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...



Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesi için alınan yeni bir kararı açıkladı. Yılmaz Tunç, Meclis'te düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde 50 bini aşkın vatandaş hayatını kaybederken binlerce bina ve bağımsız bölüm de yıkıldı.  Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle ilgili gelen soru üzerine Bakan Tunç, binaların hasar durumlarına ilişkin çeşitli itirazların geldiğinin ve yıkım kararlarının hızlı şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizdi. 

Bakan Tunç tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

YARGILAMADA SÜRE 170 GÜNE DÜŞECEK 

NTV'de yer alan habere göre; yıkım kararlarına karşı açılan davaların da olduğunu aktaran Bakan Yılmaz Tunç, bu konuda yargılamadaki sürelerin kısaltılabileceğine dikkat çekti. 

Bakan Tunç, bu konuda bir alternatif model sunulacağını belirtti ve "Farklı bir usul önereceğiz Meclis'imize. Taslak olarak çalışmamız var. Bu çalışmayı paylaşacağız" diyerek, şu anda 11 şehirde 30 bine yakın idari dava olduğunu söyledi. 

Bakan Tunç, ivedi yargılamada 250 gün olan sürecin yeni düzenleme ile 170 güne düşeceğini vurguladı. 

Bakan Tunç tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

KİRA ANLAŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULARA 24 BİN BAŞVURU GELDİ 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıkları ile ilgili de konuştu ve 1 Eylül tarihinde başlayan uygulama çerçevesinde bugüne kadar 24 bin başvurunun geldiğine dikkat çekti. 

Bakan Tunç, söz konusu açıklamasında müzakereleri tamamlanan uyuşmazlıklardan 1900'ünde anlaşma sağlandığının altını çizdi ve yargı reformu konusunda yeni bir çalışma yapıldığını, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, Arabuluculuk Kanunu, bilirkişilik, çocuk adalet sistemi, ceza adalet sistemi ile Anayasa Mahkemesinin iptal kararı verdiği konuların değerlendirileceğine vurgu yaptı. 

Yılmaz Tunç, ayrıca yeni İnsan Hakları Eylem Planının hazırlanacağını da aktardı. 

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni anayasa vurgusu yaptığına da değindi ve "Sadece meşruiyet açısından bile baktığımız zaman yeni bir anayasaya ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

Altın fiyatları yerle bir oldu! Gram altın ne kadar? 1 gramı bile olanlar acil baksın! 2 Ekim Pazartesi altın fiyatları

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Miras kalanlar aman dikkat, yeni tapu düzenlemesi geldi!

Belediyeden kaçırılmayacak fırsat! 12 taksitle KDV'den muaf 8 arsa satacak!


Geri Dön