12 / 05 / 2024

Bakan Tunç’tan son dakika kira açıklaması: Kira artışları yüzde 25’i geçemez!

Bakan Tunç’tan son dakika kira açıklaması: Kira artışları yüzde 25’i geçemez!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlardaki kira artış oranına ilişkin olarak yaptığı açıklamada yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacağını dile getirdi. Bakan Tunç "Tahliye davaları artmış olabilir. Ev sahibi, kirayı artıramadığı için tahliye yoluna başvurmuş olabilir. Tahliye davası da 1 yılda bitmiyor



Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konutlardaki kira artış oranları ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen fahiş kira artışları ve kiracı ile ev sahipleri arasındaki ihtilafa ilişkin önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Zam konusunda yüzde 25'lik bir sınırı var. Sözleşme olduğu için kira artışı yüzde 25 oranını geçemez. Hukuki bir ihtilaf olur o zaman. Diyelim ev sahibi yüzde 26 yapmak istedi. Kiracı imzalamaz ama ev sahibi tahliyeye başvurursa onun da bazı gerekçeleri var. İhtiyaç sebebiyle tahliye zaten yasada var. Bunu önleyemezsin” dedi.

Açıklamasında tahliye davalarının artmasına yönelik de bazı detaylara değinen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Tahliye davaları artmış olabilir. Ev sahipleri, kirayı artıramadığı için tahliye yoluna gitmiş olabilir. Tahliye davaları da 1 senede bitmiyor” diye konuştu.

Bakan Tunç’tan son dakika kira açıklaması: Kira artışları yüzde 25’i geçemez!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KİRA ARTIRIM ORANLARI YÜZDE 25 İLE SINIRLANDIRILMIŞTIR

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Son 21 senedir kararlılıkla sürdürdüğümüz; halkımızı enflasyona ezdirmeme prensibimize bugün de sahip çıkıyoruz. Özellikle toplumumuzun kırılgan kesimlerini hayat pahalılığının etkilerinden de korumaya çalışıyoruz. Fahiş kira artışlarına karşı geçen yıl devreye almış olduğumuz üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi. Konut kira sözleşmelerinde artırım oranı yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Temmuz'da yenilenecek olan konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir." diye konuştu.

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

Tahliye ve kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!


Geri Dön