04 / 09 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! THY ve Ajet özelleştirilecek mi?

Bakan Uraloğlu açıkladı! THY ve Ajet özelleştirilecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları (THY) ya da Ajet’in satılmasının gündemde olmadığını ifade ederken, Türk Telekom’da imtiyaz sözleşmesinin yenileneceği mesajını verdi. Uraloğlu, sürenin 25 sene olup olmayacağının netleşmediğini de kaydetti.



Bloomberg’e konuşan Bakan Uraloğlu, Ajet’in THY bünyesinden ayrılmasının, firmanın daha rekabetçi bir yapıya sahip olması için gerçekleştirildiğini belirtti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, THY'nin Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olarak çok kıymetli bir marka olduğunu da kaydederek "Çok net söylüyorum. Ajet’in THY’den ayrılması, yeni bir kamu şirketi haline gelmesi ise ‘low cost’ dediğimiz alt seviyedeki rekabet gücünü artırarak büyümesi noktasında alınmış olan bir karardır" diye ifade etti. 

Bakan Uraloğlu, Ajet'in satılmasına dair bir gündem bulunmadığını, kamu şirketi olarak devam ettiğini ifade ederek "Şu an Türkiye’nin, bizim bakanlığımızın gündeminde çok net bir şekilde olmadığını söyleyebilirim” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! THY ve Ajet özelleştirilecek mi?

Kalkınma Yolu Projesi'ne raylı sistem 

Basra Körfezi’nden Türkiye’ye uzanan Kalkınma Yolu Projesi'nin Avrupa'ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden raylı sistem ile bağlanması gündemde. Türkiye, BAE'yle uzun zamandır müzakereler yürütüyor. 

Bakan Uraloğlu, bu konuya dair şunları kaydetti: "Körfez tarafından bunun finanse edilmesi ile ilgili bazı teklifler gelmişti. Onları konuşuyoruz. Ama çok rahatlıkla şunu söyleyeyim bizim özellikle demiryolu projelerimize, yani neredeyse hangisi olursa olsun, gerek Dünya Bankası, gerek Avrupa Kalkınma ve Yatırım Bankası, gerekse de Asya Yatırım Bankası’ndan hem bu kurumsal kredileri bulabiliyoruz hem de finans kurumlarından kredi bulabiliyoruz."

Bakan Uraloğlu, “Kredi vermeye hazırlar. Sadece konuşacağımız kredinin şartları, ülkemiz için doğru olan şartlar olsun istiyoruz. Pahalı kredi olsun istemiyoruz. Ödeme dilimlerinden tutun da faiz oranlarına kadar. Ama bir problem olacağını düşünmüyoruz” ifadelerini kullanırken gelecek aylarda projenin ihalesinin yapılabileceğini de ifade etti.

Tersane İstanbul Projesi'nden, Hazineye 1 milyar 346 milyon doların üzerinde gelir sağlandı

Bakan Uraloğlu duyurdu! Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar 19 Eylül'de bitecek...

Trabzon Havalimanı yeni hizmet binaları ve bağlantı yolu açıldı...

Ankara-Kayseri arası 1 saat 45 dakikaya düşecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön