10 / 05 / 2024

Bakan Varank'tan son dakika açıklaması!

Bakan Varank'tan son dakika açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ekonominin lokomotifi sanayide çarkların dönmeyi sürdürdüğünü açıklayarak, "Bayram tatili döneminde düşen endeks, ağustosta toparlanarak aylık yüzde 2,4, yıllık bazda ise yüzde 1 arttı." dedi.



Türkiye'de sanayi üretimi, ağustosta aylık bazda yüzde 2,4, yıllık bazda yüzde 1 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını duyurdu.

Buna göre, ağustosta takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 1 arttı. Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de yıllık bazda yüzde 4,05 yükseliş yaşandı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, endeksin, ağustosta geçen senenin aynı ayına göre madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 12,4, elektrik gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 3,5 düşerken, imalat sanayi sektöründe yüzde 2,2 yükseldiği izlendi.

Sanayi üretiminde aylık veriler

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ağustosta temmuzda ayına kıyasla yüzde 2,4 yükseliş yaşadı.

Söz konusu ayda bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,9 düşerken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,8 arttı.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artmasını bekliyordu. Arındırılmamış sanayi üretim endeksinin de yıllık bazda yüzde 6,6 artacağı tahmin edilmişti.

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!
Halkbank Paraf'tan müjde! Başvurana anında ParafPara!
İş Bankası'ndan müjde! 31 Ekim'e kadar hemen başvurun!
Gram altın yarın bu kadar olacak! Analistler şimdi açıkladı! Acele edin!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön