Ekonomi

Bakan Vedat Bilgin asgari ücrete Temmuz zammı için o iddiaya cevap verdi: Önceliğimiz değil

Asgari ücrete Temmuz'da yapılacağı açıklanan ek zamların miktarı milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamlarla ilgili güncel bir değerlendirme yaptı. O iddiaya cevap verdi: Önceliğimiz değilAsgari ücretin 2022 ortasında zamlanması gündemde ancak Bakan Bilgin, asgari ücret zammına hala daha pek sıcak bakmadığının işaretlerini verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak Temmuz zammıyla ilgili milyonları şaşırtan açıklamalar yaptı. Asgari ücretin 2022 ortasında zamlanması gündemde ancak Bakan Bilgin, asgari ücret zammına hala daha pek sıcak bakmadığının işaretlerini verdi. 

Bakan Bilgin, sene başında yapılan yüzde 50 zammın iyi bir oran olduğunu katıldığı her toplantıda defalarca dile getirmişti. Bakan Bilgin, asgari ücrete ek zam meselesine "zam" olarak değerlendirmek yerine "enflasyon düzenlemesi" olarak dğerlendirmeyi daha doğru buluyor.

 

"ÖNCELİĞİMİZ EMEKLİLER"

Enflasyonun çalışanların gelirlerini azaltan etkisine karşın sosyal devlet olarak gerekeni yapacaklarını vurgulayan Bilgin, "Emeği korumak bizim görevimizdir. Emeklilerimizi her şartta, her durumda korumak zorundayız. Asgari ücretle ilgili düzenlemeler daha sonra. Altı aylık enflasyon farkları temmuzda netleşecek. Bu dönemin enflasyon tahribatını ortadan kaldıracak, onları yeniden tahkim edecek düzenlemeleri yapacağımızı kamuoyu zaten biliyor." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıüğı'nda sürpriz atamalar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

Hükümetten dikkat çeken asgari ücrete zam açıklaması: Ne zaman yapılacağını göreceğiz