Ekonomi

Asgari ücrete Temmuz zammı kriteri belli oldu! Hükümetin formülü milyonları ilgilendiriyor

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete Temmuz zammı kriteriyle ilgili bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz.' açıklaması yaptı. Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam bekleyen milyonlarca çalışan Bakan Bilgin'in söylemlerinden zam olmayacak endişesine kapıldı. Asgari ücrette her ne kadar zam olmasa da Temmuz ayındaki enflasyon farkı adı altında maaşlara güncelleme gelebilir. Ekonomistler asgari ücretin mevcut haliyle 7. aya kadar geçim için yeterli olmasının mümkün olmadığının altını çiziyor.

Bakan Bilgin, "asgari ücrette temmuz zammı tartışmaları"yla ilgili hiperenflasyon kriterine dikkat çekti. Asgari ücrete yapılacak ikinci bir zammın ülkede hiperenflasyonu tetikleyebileceğine vurgu yaptı. 'Asgari ücrete ikinci zammı tartışmak başka bir şey zammı yapmak başka bir şey' diyen Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü:

Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Asgari ücret tartışması bunu üç ay sonra tartışırsanız, üç ay sonra tartışırsanız, daha sonra bir ay sonra tartışırsınız. Hiper enflasyon tehlikesi böyle bir şeydir. Böyle yanlış adımların sonucu olarak ortaya çıkar. Türkiye, çok şükür şu anda her şeyi kontrol altında yürütüyor.

 

3 BİN 600 EK GÖSTERGE VE 530 BİN GEÇİCİ SÖZLEŞME İÇİN ÇALIŞMA

"Türkiye tarihinde yüzde 50'lik  bir artışla asgari ücret arttırdık" diyen  Bakan Bilgin,"Bu bütün bu sürece verilen en önemli, en radikal cevaptı. Bu devletin bir fedakarlığı, aynı zamanda. Birlikte işçi ve işveren ve devlet birlikte aynı şeye imza attık. Bu bizim için gurur kaynağıdır" şeklinde devam eden konuşmasında merak edilen bir diğer konuyu da değerlendirdi. O konu memurları ilgilendiren 3 bin 600 ek gösterge çalışmasının akıbetinin ne olduğu.

Bakan Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "3 bin 600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis'e gelir. Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum. 3 bin 600 ek gösterge mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), şu anda bizim gündemimizde bu yok. 3 bin 600 ek göstergeden sonra ilk gündemimiz 530 bin geçici sözleşme ile ilgili olacak. Geçici işçilerle ilgili sorunları bu sene içinde çözeriz." ifadelerini kullandı.

Hükümetten asgari ücret ve emekli maaşlarına zam açıklaması! Enflasyon eritti zam şart

Enflasyon sonrasında asgari ücret rakamı güncellendi! Bakan asgari ücretle ilgili kriteri açıkladı

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama