Ekonomi

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz'da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin memurları kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesinden sonra asgari ücretli ve emeklilere de Temmuz zammıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bilgin, zam çalışmalarında 'enflasyon' farkını dikkate alacaklarını ifade etti.Asgari ücrete yapılacak ek zamda enflasyn farkının dikkate alınacağını açıklayan Bilgin, çalışanların hayat pahalılığı karşısında ezdirilmeyeceğini ifade etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanı ilgilendiren "asgari ücrete Temmuz'da ara zam" çalışmalarıyla ilgili hüümetin geldiği son evreyi açıkladı.

Asgari ücrete yapılacak ek zamda enflasyn farkının dikkate alınacağını açıklayan Bilgin, çalışanların hayat pahalılığı karşısında ezdirilmeyeceğini ifade etti.

Bilgin, “Çeşitli konumlarda bulunan emeklileri kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konularını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Temmuz ayında bütün çalışanlarımızın yüzünü güldürecek, hiç olmazsa ‘enflasyona karşı benim devletim benim yanımda’ dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır” dedi.

 

Bilgin, pandemi sonrasında ekonomik anlamda bir kriz yaşandığına dikkat çekti.

Türkiye'nin ekonomik dalgalanmalara, enflasyona rağmen büyümeyi sürdürdüğünü söyleyen Bilgin, enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumanın hükümetin vazifesi olduğunu söyledi.

Bakan Bilgin, "Önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla bizim sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile, Bağ-Kurlularla, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü gülecek" açıklaması yaptı.

Peki Bakan Bilgin'in işaret ettiği enflasyon farkı maaşlara yansıyınca maaşlara ne kadar zam gelecek?

Yapılan hesaplamalara göre; asgari ücret net 5 bin 750 lira olarak açıklanırsa, bu ücrete karşılık işverenin üstleneceği maliyet 7 bin 949 lira olacak.

 2023 Mart ayında yollara çıkacak TOGG'un fiyatı belli oldu! İlk siparişleri almaya başladılar

TMO'dan buğday fiyatlarına 1 lira zam açıklaması: Herkesin bilmesi gerekiyor

Almanya'da asgari ücrete yüzde 22 zam geldi! Zam sonrası 40 saat çalışan işçi ayda 37 bin 800 lira kazanacak

Mazota 2 lira 60 kuruş zam geliyor haberinin ardından flaş açıklama: Bugünden itibaren...