Ekonomi

Zamlı asgari ücretin miktarı belli oldu! Bakın kaç lira fark edecek?

Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 zam Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde enflasyon karşısında eridi. Hükümet asgari ücrete ara zam formülüne ilk başlarda soğuk baksa da Temmuz'da yeşil ışık yaktı. Peki rakam kaç lira olacak? Detaylar belli oldu.. Bakan Bilgin'in "olağanüstü şartlar oluşursa zammı düşünürüz" dediği o şartlar Türkiye'de tek tek kendisini gösterince asgari ücrete zam kaçınılmaz oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, geçtiğimiz Mart ayının sonunda asgari ücretin yıl içerisinde artırılması tartışmalarıyla ilgili, "Olağanüstü şartlar ortaya çıkar vesaire o zaman düşünülebilir ama bugün gündemimizde böyle bir şey yok" açıklaması yapmıştı. 

Bakan Bilgin'in "olağanüstü şartlar oluşursa zammı düşünürüz" dediği o şartlar Türkiye'de tek tek kendisini gösterince asgari ücrete zam kaçınılmaz oldu. Nisan ayında TÜİK'in yüzde 70 açıkladığı enflasyon nedeniyle Türk lirasının alım gücü iyiden iyiye düştü. Gıda, akaryakıt, kira, konut, hizmet vb. sektöründe yaşanan fiyat artışları yıllık yüzde 73,21 olarak gerçekleşti.

 

"ASGARİ ÜCRET MİNUMUM 6 BİN 500 TL OLMALI"

Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini değerlendirdi:

İlk 4 aylık TÜİK! enflasyonu yüzde 31.71 mayıs ve haziran aylık enflasyonu yüzde 5 bile gerçekleşse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 45 civarında olacak" diyen Babuşcu, şöyle devam etti:

Bu durumda asgari ücrete 1 Temmuz'da ayarlama yapılarak yüzde 45 artış yapılmalıdır. Asgari ücret 1 Temmuz'da minumum 6 bin 500 lira olmalıdır" 

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına sürpriz zam çalışması duyuruldu! 3600 ek göstergeyle artacak

Zamlı emekli ve memur maaşı kaç lira olacak belli oldu! Enflasyon hesabı yapıldı artış için düğmeye basıldı