02 / 05 / 2024

Bakan yeni düzenlemeyi açıkladı: 7 bin 35 lira ödeme yapılacak

Bakan yeni düzenlemeyi açıkladı: 7 bin 35 lira ödeme yapılacak

Hükümet üreticilerin taleplerini dinledi ve Kurban bayramı öncesi yüz güldürecek yeni düzenlemenin müjdesini verdi. 7 bin 35 lira ödeme yapılacağını bizzat Bakan Kirişci açıkladı.



Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, yaş çay budama bedellerinin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi durumunda üreticinin yüzünün güleceğini söylemiş hükümetten beklentilerini dile getirmişti.

 2022 yılı budama döneminde yaklaşık 200 bin üretici 112 bin dekar alanda budama yaptı.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, çay üreticilerine yapılacak olan 750 milyon liralık ödemenin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi durumunda yaş çay üreticilerinin bayrama daha rahat gireceklerini ifade etmişti.

Yaş çayın birinci sürgününde özel sektörün ÇAYKUR'un üzerinde taban fiyatı vererek alım gerçekleştirmesi ve peşin alımlar yapmasının üreticileri memnun etti. Özel sektör yaş çay alımlarında taban fiyatın altına düşmeyince Çaykur bu yıl üreticilerden geçen yılın ilk sürgününde aldığı çayın 4’te 1’ini ancak alabildi.

Çaykur’un kontenjan uygulamasına geçiş yapmaması ve çayın da ağır geçen kış nedeniyle rekoltesinin düşük olması nedeniyle özel sektör çay firmaları alışılmışın aksine zaman zaman açıklanan taban fiyatın üzerinde fiyat vererek çay müstahsilinden çay aldı. Özel sektör firmalarının devlet fiyatının üzerine fiyat vermesi ile ÇAYKUR’un geçtiğimiz yıl ilk sürgünde 860 bin ton çay yaş çay alırken bu yıl sezon başından bugüne kadar 212 bin ton yaş çay alabildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön