02 / 05 / 2024

Milyonlarca emekliye 16 bin 600 lira ödeme! İşte detaylar

Milyonlarca emekliye 16 bin 600 lira ödeme! İşte detaylar

Yaklaşık 14 milyon emekliye 1 ayda 16 bin 600 lira ödeme yapılacak. 2023 yılında emeklilerin kazancı artacak. Yüzde 30 zammın yanı sıra emekliler yeni yılda hem promosyon hem de ikramiye ödemesiyle bütçelerini artırabilecek. İşte emekliye 16 bin 600 lira ödeme hakkında merak edilen ayrıntılar...



14 milyon emekliye 1 ayda 16 bin 600 lira ödeme yapılacak. Yeni yılda emeklilerin kazancı artacak. Enflasyon oranında yapılan zammın ardından emeklinin en düşük maaşına refah payı güncellemesi geldi. Böylelikle en düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Emekliler maaş zammının yanı sıra promosyon güncellemesi ve ikramiye ile kazançlarını 16 bin 600 liraya yükseltebilecek.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Memur ve emekli maaşlarına Ocak ayında yüzde 30 zam yapılmasına yönelik yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylelikle en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liraya çıkarıldı.

Emekli maaşlarının güncellenmesiyle birlikte ücretler yeniden hesaplandı. Maaşların yanı sıra promosyon ve ikramiyelerle kazanç artacak.

SGK, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, 2000 öncesi ve sonrası emekliler zam alırken emeklinin taban maaşına yüzde 57’nin üzerinde zam yapıldı. Asgari ücrete yapılan yüzde 54,7 zamdan daha fazla emekli maaş zammı yapıldı.

5 bin 500 lira altında maaş alan emeklilere yüzde 30 zam yapılacak. Alınacak maaşlar hala taban ücretin altında kalırsa seyyanen zamla en düşük ücrete tamamlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön