29 / 04 / 2024

Bakan’dan sevindirici haber! Doğal gaz fiyatlarından sonra elektrikte yeni indirim sinyali!

Bakan’dan sevindirici haber! Doğal gaz fiyatlarından sonra elektrikte yeni indirim sinyali!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki indirimler ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan, mart ayında yeni indirimlerin sinyalini verirken, bu indirimlerin meskenlere yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor.



Kış aylarında elektrik ve doğal gaz faturaları vatandaşların en büyük kabusu. Isınma ihtiyacı ile birlikte giderek kabaran faturalar özellikle dargelirli vatandaşların bütçesini zorluyor. Dün katıldığı ‘Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den ise bu konuda sevindirici bir haber geldi. Bakan, elektrik ve doğal gaz indirimi ile ilgili vatandaşların bütçesini rahatlatacak açıklamalarda bulundu.

Bakan’dan sevindirici haber! Doğal gaz fiyatlarından sonra elektrikte yeni indirim sinyali!

Uluslararası piyasalarda yaklaşık 2-3 aydır bir gevşeme olduğuna dikkat çeken Bakan Fatih Dönmez, "İki üç aydır uluslararası piyasalarda bir miktar gevşeme sözkonusu. Sanayicilere ve büyük tüketicilere maliyet bazlı fiyatlandırma yapılıyordu. Gerileme olunca biz de fiyatlara yansıtıyoruz. Büyük tüketiciler ve sanayiciler şu an bir miktar daha indirimli alacak” diye konuştu.

Bakan Dönmez, sanayicilerin ve büyük tüketicilerin doğal gazı şubat başı itibarıyla yüzde 16 oranında indirimli alacağını belirtirken, elektrikte bunun yansımasının yüzde 13 ile 16 arasında değişeceğini ve elektrik borsasındaki serbest fiyatları takip edeceklerini ifade etti.

YERLİ KAYNAKLAR ÖNEMLİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki olası indirime ilişkin yaptığı açıklamalarda; enerjinin büyük oranda yerli kaynaklarla karşılanmasına önem verdiklerinin altını çizerek, “Yerli insan kaynağı ile üretim olmazsa olmazımız. Altı yıl önce Milli Enerji ve Maden politikamızı açıklarken güçlü bir niyet beyanında bulunmuştuk. Bugün açıkladığımız strateji belgesindeki çok sayıda hususu hayata geçirdiğimizi görüyoruz” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön