29 / 04 / 2024

Bakanın açıklamasına rağmen özel okullardaki zam yüzde 200’leri aştı, veliler isyanda!

Bakanın açıklamasına rağmen özel okullardaki zam yüzde 200’leri aştı, veliler isyanda!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in dün yaptığı, “Özel öğretim kurumları için zam oranlarını haftaya belirleyeceğiz” açıklamasına rağmen, özel okullarda zam oranlarının yüzde 200’leri bulduğunu belirten veliler isyan etti!



Çocuklarını özel okullarda okutan veliler, yüzde 200’lere varan oranlarda zammın şokunu yaşıyor.

Duruma tepki gösteren veliler fiyat artışının yemek dahil mevzuattaki gibi yüzde 86 ile sınırlandırılması gerektiğini vurguluyor.

Bakanın açıklamasına rağmen özel okullardaki zam yüzde 200’leri aştı, veliler isyanda!

Dünya gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, bugün açıklanan senelik enflasyonun yüzde 64.27 açıklanmasına rağmen özel okul ücretlerinde yüzde 200’leri bulan artışları duyan veliler isyan ediyor.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, enflasyon yıllık yüzde 137,55 olarak açıklanırken veliler, “Özel okullar zamları TÜİK’e göre değil ENAG’a göre belirliyor” diyerek isyan etti.

Habere göre, özel okul ücretlerinde enflasyonun çok üzerindeki artışın ardında, geçen yıl fiyatlara getirilen yüzde 36 zam sınırı yatıyor. Söz konusu sınırın çok üzerinde gerçekleşen enflasyon, özel okullar açısından bir ‘ertelenmiş zam’ sorunu meydana getirdi.

Diğer yandan, özel okul temsilcilerinin ise, bu yıl da böyle bir zam sınırı getirilirse, maliyetleri karşılayamayan pek çok kurumun kapanacağını vurguladığı haberde, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile geçen hafta bir görüşme yapan özel okul temsilcilerinin fiyat artışlarının 2023-2024 dönemi için serbest bırakılmasını talep ettiği bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön