01 / 05 / 2024

Bakanlar toplanıyor! Piyasaya acil müdahale

Bakanlar toplanıyor! Piyasaya acil müdahale

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin enerji bakanları olağanüstü toplanıyor… Toplantıda doğalgaz ve elektrik fiyatlarında ki hızlı yükseliş görüşülecek.



Avrupa Birliği’ne bağlı olan ülkelerin enerji bakanları enerji fiyatlarındaki artışları değerlendirmek üzere Eylül ayında toplanacak. Doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki hızlı artışın görüşüleceği toplantı 9 Eylül’de gerçekleştirilecek.

ENERJİ PİYASASINA MÜDAHALE

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise yaptığı açıklamada, Avrupa elektrik piyasasının gidişatına yönelik acil durum müdahalesine hazırlandıklarını bildirdi.

Avrupa Birliği Dönem Başkanı olan Çekya'nın Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela, yerel basına, Avrupa'daki enerji krizini değerlendirdiği açıklamalarda bulundu.

“PİYASA DONDU DÜZELTMEMİZ LAZIM”

Elektrik piyasasının 30 sene boyunca Avrupalılara hizmet verdiğini ve enerji fiyatlarını aşağı çektiğini belirten Sikela, "Şimdi enerji piyasasının gerektiği gibi çalışmadığını kabul etmeliyiz. Piyasa dondu ve bu nedenle onu düzeltmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sikela, dönem başkanı olarak Avrupa Birliği ülkelerinin enerji bakanlarını olağanüstü toplantıya çağırdığını belirtirek, bu toplantının 9 Eylül'de gerçekleştirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Doğal gazın megavatsaat fiyatının geçen yıl temmuz ayında 18 euro civarında olduğunu söyleyen Sikela, söz konusu fiyatların 310 euroyu bulduğunu aktardı.

Sikela, fiyatlardaki yükselişin Ukryana'daki savaş, Rusya'dan gelen gaz akışının azalması, Fransa'daki nükleer santrallerin yaklaşık yarısının teknik sorunlar sebebiyle bakıma alınması gibi çeşitli sebeplerden ileri geldiğini ifade etti.

Bakanlar toplanıyor! Piyasaya acil müdahale


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön