21 / 05 / 2024

Bakanlar toplanıyor! Piyasaya acil müdahale

Bakanlar toplanıyor! Piyasaya acil müdahale

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin enerji bakanları olağanüstü toplanıyor… Toplantıda doğalgaz ve elektrik fiyatlarında ki hızlı yükseliş görüşülecek.



TOPLANTI ÖNE ALINDI

 AB enerji bakanlarının planlı olması gereken toplantısı 11-12 Ekim tarih aralığında Prag'da gerçekleştirilecekti.

Avrupa Birliği’ne üyeliği bulunan bazı ülkeler doğal gazda tavan fiyat uygulanmasını ve elektrik piyasası faaliyetinin değiştirilmesini talep ediyor. AB Komisyonu bu konularda ise üye ülkelerle görüşmeler yaparak ortak bir tutum belirlemeye çalışıyor.

Bakanlar toplanıyor! Piyasaya acil müdahale

AVRUPA ÜLKELERİ KIŞ İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR

Avrupa enerji krizi büyümeye devam ederken Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten’den bir açıklama geldi. Bakan, yeni bir enerji alanına yönlenilmemesi durumunda gelecek 5-10 senede kışların vatandaşlar ve Ülkeler için çok zor geçeceğini açıkladı.

Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle enerji sorunu yaşayan birçok Avrupa ülkesi gibi Fransa’da kışa hazırlık yapıyor.

Fransa’da vatandaşlar odun sobasına yönelirken talaş fiyatları artıyor ve siparişlerin ulaşması haftalar alabiliyor. Ayrıca Fransa’da ülke genelinde dükkanlara da enerji alanında bazı kısıtlamalar getirildi.

Ülkede klimalı dükkanların kapılarının kapatılması şartı getirilirken, reklam panolarının aydınlatması ise gece saatlerinde yapılmıyor.

Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?

Carrefoursa’da laptoplar görülmemiş fiyatlarda! İhtiyacı olanlar mutlaka baksın! 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Devlet çalışmayana 3.336 TL veriyor! Evde bakım maaşı yattı mı? Hemen hesabınıza bakın son 2 gün

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön