01 / 05 / 2024

Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?

Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?

Ukrayna-Rusya savaşı Avrupa’da ki doğalgaz sorununu derinleştiriyor. Belçika Enerji Bakanı, gaz fiyatlarında ki artışlara dikkat çekti…



Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten,  resmi Twitter hesabı üzerinden doğalgaz fiyatları üzerinden kış ayları için bir açıklama yaptı.

BAKAN UYARDI: KIŞLAR KORKUNÇ GEÇECEK

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yaptı. Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten Avrupa’daki doğal gaz fiyatlarındaki artışa dikkat çekti ve “Önlem alınmaması halinde gelecek olan 5 ila 10 yılda kışlar korkunç geçecek” dedi.

Covid-19 pandemisi ile başlayan gıda ve ekonomik kriz Ukrayna-Rusya savaşı ile daha da derinleşti.

Avrupa için bu krizlerin üzerine bir de enerji krizi eklendi. Avrupa’nın Rusya’ya yönelik yaptırımları sonucu Rusya’nın doğal gaz akışını azaltması Avrupalı yetkililerin endişelenmesine neden oluyor.

Belçika Enerji Bakanı Straeten bu konuy değindi ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hiçbir şey yapılmazsa gelecek olan yıllarda 5-10 kış korkunç olacak. Avrupa genelinde hareket edilmeli ve gaz fiyatlarının sabit kalması için çalışmalıyız. Bu, enerji faturasını 770 euro azaltabilir. Bugün elektrik, gazın satıldığı ücretten çok daha düşük bir fiyata üretiliyor. Artık üretim maliyeti ile satış fiyatı arasında herhangi bir bağlantı yok” dedi.

 Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön