03 / 05 / 2024

Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış

Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ''kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik eşyanın, özellikle tüketim mallarının ithalatı hakkında yapılan yorumlar hatalıdır'' denildi.



Türkiye'de kullanılmış elektronik eşya ithalatı, Ticaret Bakanlığı tarafından yönetilmektedir. Ithalat işlemleri için bir ithalatçı firma veya kişinin Ticaret Bakanlığı tarafından verilen bir ithalatçı  belgesine sahip olması gerekir. Bu belge, ithalatçının Ticaret Bakanlığı'nın belirlediği şartları yerine getirdiğini ve ithalat işlemlerini yasal olarak yapabileceğini gösterir.

Kullanılmış elektronik eşya ithalatı, Ticaret Bakanlığı aracılığı ile yayımlanan "Kullanılmış Mal İthalatı Yönetmeliği"ne göre yapılır. Bu yönetmelik, kullanılmış malların ithalatına ait maddeleri, koşulları ve prosedürleri belirtir.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca, basında çıkan ve yanlışl anlaşılmalara neden olan haberlerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aracılığı ile hazırlanan Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimine ait oluşan Yönetmelik gereğince, kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik eşyanın, özellikle tüketim mallarının ithalatına izin verildiği yönünde hatalı yorumlar yapılıp kamu oyu yanlış bilgilendiriliyor denildi.

Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış

Açıklamada ayrıca şunlar da kaydedildi: "Atık olmayan kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik eşyanın ithalatının Ticaret Bakanlığının iznine tabi olması konusunda bir farklılık söz konusu değildir. Kanun olarak kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik tüketim eşyasının ithaline onay verilmemektedir."
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön