17 / 05 / 2024

Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış

Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ''kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik eşyanın, özellikle tüketim mallarının ithalatı hakkında yapılan yorumlar hatalıdır'' denildi.



Kullanılmış elektronik eşya ithalatı işlemleri için, ithalatçının aşağıdaki belgeleri sunması gerekir:

İthalatçı belgesi
İthalat beyannamesi
Özel Tüketim Vergisi Mükellefiyet Belgesi
Özel Tüketim Vergisi Ödeme Belgesi
Kullanılmış malların ithalatına ilişkin olarak Ticaret Bakanlığı'ndan alınmış bir ruhsat
Bu belgelerin yanı sıra, ithal edilecek elektronik eşya için gerekli olabilecek diğer belgeler de sunulabilir.

İthalat işlemleri tamamlandıktan sonra, ithal edilen kullanılmış elektronik eşyalar Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenir ve gerekiyorsa perakende satışa sunulur. İthalat, ülke dışından bir ülkeye malların girişini ifade eder. Bu mallar, üretim amaçlı olarak ithal edilebilir veya tüketim amaçlı olarak ithal edilebilir. 

 Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış

 İthalat işlemleri, ülkeler arası ticaretin yasal bir şekilde yapılabilmesi için belli kurallar ve prosedürler çerçevesinde yapılır. İthalat işlemleri, ithalatçı firmanın veya kişinin ülkeye giriş yapılacak malların teslim alınmasından, ithal edilen malların ülkede satışa sunulmasına kadar uzanır.

Kamu çalışanı ve memurlar dikkat! 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Fitch bu kez ciddi şekilde uyardı! 2023 çok zor geçecek

Milyarlarca kişi merakla bekliyordu! Test aşamasına geçtiler


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön