05 / 05 / 2024

Fitch bu kez ciddi şekilde uyardı! 2023 çok zor geçecek

Fitch bu kez ciddi şekilde uyardı! 2023 çok zor geçecek

Avrupa'nın hatrı sayılır ekonomilerinin 2023 senesi içinde zorlanacağını açıklayan Dünyaca meşhur kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Pandeminin bu zorlanmada en büyük etki olduğunu bildirdi



Fitch, çok çeşitli şirketler, finans kurumları ve hükümetler hakkında kredi notları, yorumlar ve araştırmalar sağlayan bir kredi derecelendirme kuruluşudur.  Kredi notları, bir şirket veya hükümet gibi bir borç verenin kredi değerliliğine ilişkin görüşlerdir ve yatırımcılar, borç verenler ve diğer finansal piyasa katılımcıları tarafından ihraççıya yatırım yapmak veya borç vermekle ilgili riskin bir göstergesi olarak kullanılır. Fitch'in kredi notları, piyasa katılımcılarının bir ihraççının kredi riski ve ihraç ettiği menkul kıymetler hakkında bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmak için kullanılır. Fitch, Moody's ve Standard & Poor's ile birlikte üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan biridir.

Fitch bu kez ciddi şekilde uyardı! 2023 çok zor geçecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Almanya, İngiltere ve İtalya dahil olmak üzere büyük Avrupa ekonomilerinde 2023 yılında reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) düşüşü beklendiğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, bu sene global bazda düşük ekonomik büyümenin ve yüksek enflasyonun finans camiası dışındakişirketleri olumsuz yönde etkileyen başlıca unsurlar arasında olduğu belirtildi.  Açıklamada, kredi derecelendirme şirketi tarafından Kuzey Amerika, Avrupa Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Asya Pasifik ve Latin Amerika bölgelerinde değerlendirilen  şirketlerin bu sene itibarıyla yüzde 48’inin görünümünün kötüye gittiğini, geçen sene bu oranın sadece yüzde 1 civarında olduğu bildirildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön