04 / 05 / 2024

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyollarda OGS’den HGS’ye geçişler için son tarihin 31 Mart olduğunu vurgulayarak, HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığını anımsattı.



OGS’den HGS’ye geçiş oranının yüzde 70’i geçtiği bilgisi paylaşılan açıklamada, vatandaşların HGS’ye yoğun ilgi gösterdiği, bankalarda da yeterli sayıda HGS etiketinin bulunduğu belirtildi.

OGS’DEN HGS’YE NASIL GEÇİŞ YAPILIR?

Dönüştürme işlemleri sırasında ve ardından kullanıcıların otoyol geçişlerini rahat bir şekilde yapabileceğini ve herhangi bir soruna meydan verilmeyeceği aktarılan açıklamada, OGS kullanan araç sürücülerinin HGS etiketini ücretsiz bir şekilde temin edebilmesi izlemesi gereken adımlar da şu şekilde sıralandı:

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS den HGS ye nasıl geçiş yapılır?

OGS cihazının temin edildiği bankaya 31 Mart 2022’den önce başvuru yapmak gerekiyor. 

İptal edilen OGS cihazı ve hesabının yerine HGS hesabı açılacak. 

Tüm köprü ve otoyol geçişlerinin paraları HGS hesabından tahsil edilecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön