02 / 05 / 2024

Bakanlık ithalat düğmesine bastı peki fiyatlar düşecek mi?

Bakanlık ithalat düğmesine bastı peki fiyatlar düşecek mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı ithalat düğmesine bastı. Bakanlık izniyle 150 bin baş besilik erkek sığır ithal edilecek. Peki kırmızı et fiyatları düşecek mi?



Dünya Gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım konuyla ilgili yazısında besilik sığır ithalatının önümüzdeki günlerde et fiyatlarının yükselmesini önlemek amacıyla yapılacağının iddia edildiğini söyledi. Ancak sektör yetkilileri döviz kuru düşmeden ucuz kırmızı et yemenin mümkün olmadığını söylüyor.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu,  konuyla ilgili açıklamasında yurtdışından yapılacak ithalatta fiyatların düşmesinin mümkün olmadığını yurt dışında fiyatların daha yüksek olduğunu kaydetti. Et fiyatlarının artmaya devam edeceğini belirten Solakoğlu, işletme sermayelerinin eridiğini ve üreticinin 3 yıldır hayvanlarını kesme eğiliminde olduğuna işaret ederek, “Enflasyonist ortamda fiyatlarda hiçbir zaman gerileme olmayacaktır. Dolar düşmeden hiç kimse daha ucuza gıda tüketmeyi beklemesin. Dolar eğer 14-15 lira bantlarına düşerse o zaman ette yüzde 20'lerde bir ucuzlama olur" dedi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin açıkladığı rakamlara göre bölgelere göre et fiyatları geçen aya göre ortalama olarak dana etinde yüzde 5,40 düşerken kuzu etinde ise yüzde 3.90 düştü. Kırmızı et fiyatlarında yıllık değişim karşılaştırması yapıldığında ise dana etinde yüzde 116, kuzu etinde ise yüzde 61 artış kaydedildi.

 

Dev proje! 232 bin ailenin evine kırmızı et gönderilecek

Ete gelen indirimin süresi uzatıldı! Kırmızı ete ne kadar indirim geldi? İndirimli et fırsatını kaçırmayın

İndirimli kırmızı et satışı başladı! Kuyruklar sokaklara taştı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön