29 / 04 / 2024

Bakanlık peş peşe duyurdu! O 7 ildeki yatırımlara devlet destek verecek!

Bakanlık peş peşe duyurdu! O 7 ildeki yatırımlara devlet destek verecek!

Türkiye genelinde 7 ayrı ildeki 7 yatırımın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleneceği duyuruldu. Peki o yatırımlar hangi ilde ve hangileri olacak?



Türkiye’de yapılan yatırımlara devlet destekleri artıyor Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara, Düzce, Sakarya Bursa, Kocaeli, ve Gaziantep illerinde 6 tanesi yeni, biri de ek olacak şekilde toplamda 7 yatırıma proje bazlı destek vereceğini açıkladı. Açıklamaya göre, toplam tutarları yaklaşık 26 milyar TL olacak bu yatırımlar, 4 bin 691 kişiye yeni iş kapısı açacak ve cari açığın azaltılmasına her yıl 1,4 milyar dolarlık katkı sağlayacak.

Bakanlık peş peşe duyurdu! O 7 ildeki yatırımlara devlet destek verecek!

Proje bazlı devlet yardımlarına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları yayımlandı. Söz konusu kararlara göre; 1 milyar 345 milyon TL yatırımla, Sarsılmaz Silah Sanayi, mühimmat, askeri tüfek ve yarı otomatik tabanca üretimi yapacak ve 286 yeni istihdam oluşturacak. Şirket ayrıca, cari açığın kapatılmasına da yılda 105 milyon dolar katkı sağlayacak.

Diğer yandan Polyteks Tekstil Sanayi, toplam 2 milyar 445 milyon TL yatırımla Bursa ilinde geri dönüşümden polyester cips ve POY iplik üretimi yaparak, 250 yeni istihdam yaratırken, cari açığın azaltılmasına yılda 74 milyon dolar katkıda bulunacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön