27 / 04 / 2024

Bakanlıktan arka arkaya destek açıklamaları geliyor! Tam 500 TL verecek

Bakanlıktan arka arkaya destek açıklamaları geliyor! Tam 500 TL verecek

Vatandaşlar Bakanlıktan yapılan destek açıklamalarından faydalanmak istiyor. Vatandaşın ilgisini çeken ödemeler hakkında htiyaç sahibi aileler bu kampanyalardan faydalanmak istiyor. İnternet aracılığı ile koşulları öğrenmek isteyen vatandaşlar haberimizi mutlaka okuyun.




HESAPLARA 500 TL YATIRILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklama bağlamında hane içerisinde sosyal güvencesi
 olmayan bireylere 3294 sayılı kanun bağlamında ihtiyaç sahibi olan ve resmi nikahlı eşini yitiren kişilere ödeme yapılacağı ifade edildi.  Başvuru yapmak dileyen kişilerin ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üstünden başvuru yapabileceği söylendi. Başvuru için koşulları üzerinde bulunduran kişiler T.C kimlik numaraları ile başvuru işlemlerini basit bir halde yapabiliyor. Ödemeler 2 ayda bir olmak suretiyle 500 TL olarak hesaplara yatırılacak.

Bakanlıktan arka arkaya destek açıklamaları geliyor! Tam 500 TL verecek 
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere ödenen destekler için insanlardan belirli koşullar isteniyor.  Bu bağlamda kişilerin taşıması gereken koşullar şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,Başka bir kişi ile resmi veya dini nikahın olmaması,
Kişinin sigortalı bir işte çalışmaması zorunludur.Gereksinim sahibi kadının muhtaçlık ve fakirlik halinin tespit edilmesi halinde iki ayda bir olacak şekilde 500 TL'lik ödeme yapılacağı ifade edildi.


Geri Dön