22 / 07 / 2024

Bakanlıktan beklenmeyen flaş hamle!Bu uygulamanın zorunlu olacağını duyan dükkan sahipleri şoke oldu!1 Nisan’da başlıyor

Bakanlıktan beklenmeyen flaş hamle!Bu uygulamanın zorunlu olacağını duyan dükkan sahipleri şoke oldu!1 Nisan’da başlıyor

İş yerinde kredi kartı okuyucusu (POS cihazı) bulundurma zorunluluğunu ilişkin yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, iş yerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu getiriyor. İşte detaylar...




KARTLA ÖDEME TALEPLERİ ARTIYOR

Tahsilat ve ödemelerin bankalar üzerinden gerçekleştirilmesi belli koşullar altında zorunluluk taşırken banka ve kredi kartıyla yapılan alışverişlerde hacim daha da artıyor. İşletmelerin büyük bir bölümü de tahsilatlarının önemli kısmını kartlar aracılığıyla gerçekleştiriyor. Buna rağmen hala sınırlı sayıda işletmelerde müşterilerin kartla ödeme isteğine olumsuz cevap verildiği ve yaşanan bu durumun mağduriyete yol açtığı ifade ediliyor.

Bu çerçevede Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı, geliştirilmesi ve katkıda bulunulması amacıyla kamuoyunun görüşüne açıldı.

Bakanlıktan beklenmeyen flaş hamle!Bu uygulamanın zorunlu olacağını duyan dükkan sahipleri şoke oldu!1 Nisan’da başlıyor

İŞ YERLERİNDE POS CİHAZI BULUNDURMA ZORUNLULUĞU

Taslağa göre, Vergi Usul Kanunu uyarınca bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerle serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflere, iş yerlerinde POS cihazı bulundurma şartı getirilmesinin planları yapılıyor. Getirilmesi öngörülen zorunluluğun başlangıç tarihi ise 1 Nisan 2023 olarak belirlendiği öğrenildi.

1 NİSAN 2023'TEN İTİBAREN ZORUNLU OLACAK

Düzenleme çerçevesinde, söz konusu mükelleflerin 1 Nisan tarihinden itibaren iş yerlerinde POS cihazı bulundurmaları zorunluluk haline gelecek.

POS cihazı bulundurma yükümlülüğünün ardından işe başlayanlar "başlangıç tarihi"nden, daha sonraki bir dönemde bu çerçeveye dahil olan tüccarlar "bilanço esasına göre defter tutmaya başladıkları zamandan" itibaren bir ay içerisinde bu yükümlülüğü yerine getirmek zorunda olacak.

Bunun yanında mevcut düzenlemeler gereğince yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorunda olanlar, ayrıca yeni bir POS cihazı almasına gerek görülmeyecek.

Banka hesabınıza bir anda bloke konulabilir! Bu habere göz atmadan işlem yapmayın!

O bankadan bayram ettiren kampanya resmen açıklandı! Kartınıza 640 TL yatırılacak! Acilen göz atmak gerekiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön