06 / 05 / 2024

Bakanlık'tan 'Efsane Cuma' indirimleri için flaş uyarı! Dolandırılmayın!

Bakanlık'tan 'Efsane Cuma' indirimleri için flaş uyarı! Dolandırılmayın!

Tüm dünyada heyecanla beklenen "Efsane Cuma" indirimleri dört gözle beklenirken, Ticaret Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi! Bakanlıktan, indirim kampanyalarına dönük tüketicilerin dikkatli olması gereken durumlar ile satıcı ve sağlayıcıların uyması gereken kurallara ilişkin bir uyarı yapıldı.



Tüm dünyada heyecanla beklenen "Efsane Cuma" indirimleri Türkiye'de de dört gözle bekleniyor. Dünya genelinde yaygın olan ve Kasım ayında markaların büyük indirime gittiği "Efsane Cuma" ülkemizde de oldukça yaygın. Efsane Cuma indirimleri "Şahane Cuma" ve "Muhteşem Cuma" indirimleri olarak da biliniyor. Milyonlarca vatandaş bu indirimlerle ihtiyaç duyduğu ürünlere sahip olabiliyor."Efsane Cuma" indirimleri için gün sayılırken, Ticaret Bakanlığı'ndan flaş açıkalma geldi.

Ticaret Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, kamuoyunda "Efsane-şahane cuma indirimleri" olarak tanınan ve çok sayıda üründe çeşitli oranlarda indirimlerin uygulanacağının ilan edildiği kampanyalar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kasım ayında yapılıyor.

Bakanlık tan Efsane Cuma indirimleri için flaş uyarı! Dolandırılmayın!

Yurt dışında “Black Friday”  adı ile tanınan ve bilhassa e-ticaret yöntemi ile gerçekleştirilen bu indirim dönemi, yanıltıcı indirimler, lojistik süreçlerde aksama, kötü niyetli satıcılarca ayıplı mal gönderimi ya da ürün bedelinin tahsil edilmesine karşın mal göndermeme, cayma hakkını kullandırmama gibi pek çok dezavantajları da getiriyor.

Bu bağlamda, tüketicilerin özellikle kasımla birlikte yoğun şekilde internet ve mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilen indirim kampanyalarında mağduriyet yaşamamaları, satıcı ya da sağlayıcıların da idari yaptırımlarla karşılaşmamaları için taraf olacakları mesafeli sözleşmelere yönelik olarak bazı konularda dikkatli olması ve dikkat göstermesi ehemmiyet taşıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön