06 / 05 / 2024

Bakanlıktan gece yarısı ‘asgari ücret’ açıklaması

Bakanlıktan gece yarısı ‘asgari ücret’ açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan asgari ücretle ilgili bir açıklama yaptı.



“2002’YE KIYASLA 46 KAT ARTTI”

Bakanlık açıklamasında 2023 yılı için uygulanacak olan asgari ücretin 2022’ye göre net yüzde 74,43 arttığını duyurdu.

Açıklamada ayrıca, AK Parti Hükümeti’nin göreve geldiği 2002 yılındaki miktar da hatırlatılarak, asgari ücretin nominal olarak 46 katına çıktığı vurgulandı.

Bakanlıktan gece yarısı ‘asgari ücret’ açıklaması

“DOLAR BAZINDA 457 DOLAR OLARAK BELİRLENMİŞTİR”

Açıklamada bunun dışında, 30 Haziran 2023’e kadar işveren tarafından işçiye elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere aylık 1000 liraya kadar yapılacak ek ödemelerin, gelir vergisi ve sigorta primi tutarından istisna tutulduğunun altı çizilerek, “bütün manipülatif döviz dalgalanmalarına rağmen asgari ücret, dolar bazında 457 dolar olarak belirlenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön