29 / 04 / 2024

Bakanlıktan son dakika hamlesi! Üç ülkeden yapılan ithalat mercek altında!

Bakanlıktan son dakika hamlesi! Üç ülkeden yapılan ithalat mercek altında!

Ticaret Bakanlığı önemli bir adım atarak 3 ülkeden yapılan ithalata ilişkin soruşturma başlatma kararı aldı. Söz konusu ülkelerden ithalatı yapılan bazı ürünlerle ilgili soru işaretleri açıklığa kavuşturulacak. Peki Bakanlık ne amaçla soruşturma başlattı? 3 ülke neden mercek altına alındı? Soruştu



Üç ülkeden ithal edilen ürünlere yönelik olarak Ticaret Bakanlığı soruşturma başlatma kararı aldı. Soruşturmanın ayrıntıları ve neden böyle bir soruşturma başlatma kararına varıldığına yönelik bilgiler ise birbiri ardına gelmeye başladı.

Soruşturmanın, Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya’dan gelen bazı mensucat ve deri taklidi ürünler hakkında olduğu ve bu ürünlerle ilgili derinlemesine inceleme yapılacağı öğrenildi.

Bakanlıktan son dakika hamlesi! Üç ülkeden yapılan ithalat mercek altında!

ÖNLEMLERİN ETKİSİZ KILINDIĞI İDDİALARI ARAŞTIRILACAK

Bakanlık, Türkiye’ye söz konusu ülkelerden ithali yapılan, mensucat, poliüretanla emdirilmiş, sıvanmış, kaplanmış veya lamine edilmiş-deri taklidi/diğerleri" başlığı altında toplanan ürünlerin ithalatında uygulanan önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma  başlatılmasına karar verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön