16 / 05 / 2024

Bakanlıktan son dakika hamlesi! Üç ülkeden yapılan ithalat mercek altında!

Bakanlıktan son dakika hamlesi! Üç ülkeden yapılan ithalat mercek altında!

Ticaret Bakanlığı önemli bir adım atarak 3 ülkeden yapılan ithalata ilişkin soruşturma başlatma kararı aldı. Söz konusu ülkelerden ithalatı yapılan bazı ürünlerle ilgili soru işaretleri açıklığa kavuşturulacak. Peki Bakanlık ne amaçla soruşturma başlattı? 3 ülke neden mercek altına alındı? Soruştu



Ticaret Bakanlığı bünyesinde hazırlanan "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ" ,Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

DAMPİNGE KARŞI ÖNLEM AMAÇLI TEDBİRLER UYGULANIYOR

Tebliğ hükümlerine göre, Çin menşeli söz konusu ürünlerin ithalatında dampinge karşı önlem amaçlı tedbirler uygulanıyor.

 Çin menşeli bu tür eşya ithalatında uygulanan dampinge karşı önlemin, Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya üzerinden yapılan ithalat yoluyla etkisiz kılınıp kılınmadığının tespitini amaçlayan inceleme, Bakanlık tarafından resen başlatıldı.  Toplanan bulgular kanun, karar ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde değerlendirmeye alındı.

 Bakanlıktan son dakika hamlesi! Üç ülkeden yapılan ithalat mercek altında!

 

TOP, HAKSIZ REKABETİ DEĞERLENDİRME KURULUNDA

Yapılan incelemeler neticesinde, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya menşeli "mensucat, poliüretanla emdirilmiş, sıvanmış, kaplanmış veya lamine edilmiş-deri taklidi/diğerleri" ürünlerinin ithalatına yönelik önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılması kararına varıldı.

Öte yandan Bakanlık, önceki günlerde çimentodaki fiyat artışları için de devreye girmişti. Klinker ve çimentodaki fiyat artışlarının önüne geçilmesi ve bu ürünlerin yurt içi tedarikinin rahatlatılması için tedbirlerin gecikmeden alınacağını duyuran Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomi içinde önemli bir ağırlığı bulunan, doğrudan ve dolaylı olarak birçok sektör ve vatandaşların ile yakından ilişkili inşaat sektöründeki gelişmelerin Bakanlıkça yakından takip edildiği ve dış ticaret boyutuyla da ayrıca izlendiği  bilgisine yer verilmişti.

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön