02 / 05 / 2024

Bakanlıktan yeni destek açıklandı! Kronik hastalık belgesi olana 3938 TL ödeme verilecek!

Bakanlıktan yeni destek açıklandı! Kronik hastalık belgesi olana 3938 TL ödeme verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalığı olan ve sağlık raporu bulunan vatandaşlara yönelik yeni bir yardım programı başlattı. Program kapsamında, belirlenen şartları sağlayan kişilere 3938 TL ödeme yapılacak.



Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kronik hastalığı olan ve sağlık raporu bulunan vatandaşların maddi sıkıntı yaşaması durumunda destek olmak amacıyla bu yardım programının başlatıldığı belirtildi. Bu yardım, devlet tarafından sağlanan birçok farklı yardım arasında öne çıkıyor.

Kronik hastalara yönelik yapılan yardımlar, bakanlık tarafından özenle hazırlanan bir destek programıdır.

Bakanlıktan yeni destek açıklandı! Kronik hastalık belgesi olana 3938 TL ödeme verilecek!

Düzenli ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalığı olan vatandaşlara destek amacıyla yeni bir yardım başlattı. Bakanlıkça yapılan açıklamada, programın kronik hastalığı olan vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için maddi yardım sağlayacağı belirtildi.

Vatandaşlar, başvurularını yaparken sağlık raporu ile birlikte başvuruda bulunmalıdır. Bu rapor, vatandaşların kronik hastalıklarını belgelemelerine yardımcı olacaktır. Başvurular kabul edildikten sonra, vatandaşlara her ay düzenli olarak maddi yardım ödemeleri yapılacaktır.

Yardım ödemeleri için belirlenen şartlardan bir diğeri de, vatandaşların maddi durumunun asgari ücretin üçte birine denk gelmesi olarak belirlendi. Bu şartın yanı sıra, hastalığın türü ve derecesine göre ödenecek tutarlar da değişkenlik gösteriyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön