17 / 05 / 2024

Bakanlıktan yeni destek açıklandı! Kronik hastalık belgesi olana 3938 TL ödeme verilecek!

Bakanlıktan yeni destek açıklandı! Kronik hastalık belgesi olana 3938 TL ödeme verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalığı olan ve sağlık raporu bulunan vatandaşlara yönelik yeni bir yardım programı başlattı. Program kapsamında, belirlenen şartları sağlayan kişilere 3938 TL ödeme yapılacak.



Bakanlıktan yeni destek açıklandı! Kronik hastalık belgesi olana 3938 TL ödeme verilecek!

Kronik hastalara iki farklı ödeme yapılıyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kronik hastalık yardımı için nisan ayı başvuruları açıldı. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Sadece tüberküloz ve SSPE hastaları için ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemeler, hastaların hem sosyal hem de psikolojik ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından kronik hastalığı olan vatandaşlara sağlanan destek 3398 TL tutarında ödeme olarak gerçekleştiriliyor.

 Bakanlık ayrıca kendisine bakamayacak durumda olan ve bakıma muhtaç olan kişilerin de evde bakım ödemelerinden yararlanmasına imkan tanıyor. Bu ödemeler, evde bakım hizmeti veren kişilere yapılmaktadır. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan kişiye  bakmakla yükümlü olan kişiler de 4336,84 TL ödeme almaktadır.

Tüm bu yardımlar dışında elektrik ve doğalgaz tüketim desteği kapsamında, kronik hastalığı olan kişilere %5 oranında yardım sağlanmaktadır.

Başvuru yapacak kişiler, e-devlet sistemi veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Başvuru kapsamında belirlenen şartları sağlayan kişiler, aylık düzenli olarak ödeme almaya hak kazanacaklardır.

Kronik rahatsızlığı olanlara Aile Bakanlığı’ndan destek geliyor! Aylık 3.938 TL alacaksınız! Bu para nisanda yatacak!

İstanbul’da kirli hava alarmı! Astım ve KOAH hastaları sakın dışarı çıkmayın!

Nakit ihtiyacı olana 2000 TL destek! Başvuru şartları açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön