29 / 04 / 2024

Balaçlılar Derneği hizmete girdi!

Balaçlılar Derneği hizmete girdi!

Balaçlılar Derneği, iktidar ve muhalefet belediye başkanları ve başkan adaylarının katılımı ile hizmete girdi. Açılış töreni Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından yapıldı...



ATAKUM Balaçlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni binasında hizmete girerken, açılış kurdelesini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demir taş, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz, Atakum üçe belediye başkan aday adayları birlikte kestiler. Samsun'un ve Atakum'un en büyük mahallelerinden biri olan Balaç Mahallesi Sakinleri, bir dernek çatısı altında toplandılar. 


2013 yılında kurulan derneğin başkanlığını Kasım Yazgan yürütürken, köy konağının giriş kaü restore edilerek oluşturaln dernek binasının açılışı oldukça görkemli oldu. Açılış töreni Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz, Atakum ilçe belediye başkan aday adayları, partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve yüzlerce Balaçlı'nın katılımı ile gerçekleştirildi. 

Dernek binasının açılış töreninde bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Sizin de amacımız benimle aynı, olduğunuz yeri güzelleştirmek ve modernleştirmektir. Derneğinizin çalışmaları içerisinde ben hep vardım.Bundan sonra da var ola cağım"derken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Matasyon hadisesini artık Atakum aşü. Bunda Çobanlı, Balaç'ın, Gerçembe'nin çok etkisi var. Buralarda Samsun'un en kıymetli tütünü üretilirdi. Atakum şehircilik adına, kentsel planlama adına yaşanabilir alan olarak plan landı işte o zaman, bu büyük gelişme meydana geldi ve tütün bitti. Balaç'ı bir daha bulamayız.Buranın Balaç kokan sokaklarını,evlerini , çeyiz sandığı gibi muhafaza edin. İnsanlar burayı görmeye gelsinler, yukarıdan Atakum'u seyretmeye gelsinler. 

Bunu derneğiniz vasıtası ile yapa bilirsiniz. Bu, Derneğinizin hedefi olsun. Keşke Samsun'umuzun her yeri Atakum gibi eşit gelişebilseydi. Her yer burası gibi geliştirebilir değildi" diye konuştu. 


Olay


Geri Dön