05 / 05 / 2024

Balık yemenin tam zamanı! Palamut fiyatları düştü!

Balık yemenin tam zamanı! Palamut fiyatları düştü!

İstanbul’da yeni balık avı sezonu güzel başladı, tezgahlar palamutla doldu. Palamut bolluğu etikete de yansıdı. Fiyatı 25 Türk Lirası’na kadar düşen palamut dar gelirlinin de balıkçıların da yüzünü güldürdü. 



Balıkçılar tezgahlarına istavrit ve hamsinin ise çok az geldiğini söylüyor. “Karadeniz hamsisi gelmedi daha” diyen balıkçı  Mustafa Sancaktaroğlu, vatandaş en çok ucuz ve taze olan palamutu tercih ettiğini belirtiyor. 

Başka bir balıkçı Selim Albayrak da bir kiloluk palamutun 50 Türk Lirası’na satıldığını söylüyor. Palamutun tavuk fiyatından daha ucuz olduğuna dikkat çeken balıkçı Albayrak, palamutun geçen sene çok az çıktığına dikkat çekip “Bu sene palamutta bolluk var. Fiyatlarda düştü'' diye konuştu. 

Balıkçılar çarşısında alışverişe gelen Hacı Dernek, geçen hafta 120 Türk Lirası olan palamut fiyatının ucuzlamasına sevindiğini söylüyor.  

Av boyutlarına göre dokuz ayrı isimle tanınan palamut, günümüzde Türk karasularında 45 santime kadar görülebiliyor. Türk denizlerinin ekosistemine göre palamut 3-4 yılda bir akın yaparak tezgahlardaki yerini alırken 2022-2023 sezonuna tüketiciyi ve balıkçıları memnun edecek bollukla giriş yapan palamutta yüzler gülmeye devam edecek gibi duruyor.

Editör notu: Bu haber 07:28 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru 18,29 TL'dir. Euro kuru 18,38 TL, altının gramı ise 981.62 TL'dir. 

Erzurum Çat TOKİ'de 60 bin 800 TL peşinatla! 

Erzurum Aşkale TOKİ'de 3 bin 187 TL taksitle 3+1! 

Kira yardımına yüzde 40 zam geldi! İşte il il kira yardımı 2022!

Elimizdeki altınları bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Bakmayan pişman olur

Emekli promosyonlarında az önce kırmızı kodla geçildi! İş Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat...

 

 


Geri Dön