27 / 04 / 2024

Balıkesir Bandırma'da 8 taksitle imarlı arsa fırsatı!

Balıkesir Bandırma'da 8 taksitle imarlı arsa fırsatı!

Balıkesir Valiliği Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Bandırma Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Bandırma'da yer alan arsayı 8 taksitle satışa çıkardı.



Balıkesir Valiliği Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Bandırma Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Bandırma'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Kayacık Mahallesi'nde yer alan arsa sanayi imarlı olarak belirtildi. 1.921 metrekare alana sahip arsa 8 taksitle satışa çıkarıldı.

Söz konusu arsanın muhammen bedeli 9 milyon 607 bin TL, geçici teminat bedeli ise 960 bin 700 TL olarak belirtildi. 

Merakla beklenen satış ihalesi 29 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00'te Bandırma Hükümet Konağında toplanacak komisyon huzurunda yapılacak.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Balıkesir Valiliği Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Bandırma Milli Emlak Müdürlüğünden:


1- Taşınmazın Hazine hissesine isabet eden 1.921.24 metrekarelik bölümünün (192.124/ 288.161) satışı 2886 sayılı Kanunun 45 inci maddesi gereğince AÇIK TEKLİF USULÜ ile Bandırma Hükümet Konağında toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.
2- İhalelere katılmak isteyenlerin;
a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,
b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,
c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.), tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,
ç) Geçici teminatı yatırmış olmaları, ( Tedavüldeki Türk Parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler.)
d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluşundan 2023 yılı içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (b), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekmektedir.
3- İhalelere ait şartname ve ekleri, mesai saatleri içerisinde Hükümet Konağı Bandırma Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğünde görülebilir.

Balıkesir Bandırma da 8 taksitle imarlı arsa fırsatı!

4-Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37’nci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce ihale Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır.
5-Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
6- İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olup, ihale başlangıç saatine kadar Komisyon Başkanlığına intikal etmeyen posta ile yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır
7- 4706 sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan taşınmaz satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan (KDV, karar pulu, tapu harcı) müstesnadır.
8-Taşınmazın satış bedelinin 1/4'ü peşin, kalanı en fazla 2 (iki) yılda eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faizi ile birlikte ödenebilir.
Satışı yapılan taşınmaz satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 (beş) yıl süreyle Emlak Vergisine tabi değildir.
İhale ilanı http://www.milliemlak.gov.tr adresinde görülebilir.

Çeyiz için ucuz eşya arayanlar müjde! BİM'in bomba indirimi 22 Eylül Cuma günü başlıyor! 

TOKİ'den Marmaris'e 79 konutluk yeni proje müjdesi!

İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!


Geri Dön