06 / 05 / 2024

Balıkesir Çay Deresi'nin 1. etabı Ekim'de tamam!

Balıkesir Çay Deresi'nin 1. etabı Ekim'de tamam!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı birinci oturumu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un başkanlığında Salih Tozan Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı birinci oturumu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un başkanlığında Salih Tozan Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclise bilgi verilecek konuların sunumu ardından, Meclis Birinci Başkan Vekili, Meclis İkinci Başkan Vekili, Kâtip Üye, Encümen Üyeleri’nin seçimi ve İhtisas Komisyonlarının kurulup üye seçiminin ardından Başkan Ahmet Edip Uğur, 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nu sundu. 2015 Yılı Faaliyet Raporu, AK Parti’nin oylarıyla kabul edilirken, rapora CHP ret, MHP çekimser oyu kullandı.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı birinci oturumu Salih Tozan Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında toplanan Nisan ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Meclis Birinci Başkan Vekili, Meclis İkinci Başkan Vekili, Kâtip Üyeleri, Encümen Üyeleri, İhtisas Komisyonları’nın kurulması ve İhtisas Komisyonlarına Üye seçimi gerçekleştirilip 2015 Yılı Faaliyet Raporu oylandı. Başkan Ahmet Edip Uğur tarafından meclis üyelerine bilgisi verilen 2015 Yılı Faaliyet Raporu AK Parti’nin oylarıyla kabul edilirken, rapora CHP ret MHP ise çekimser oy kullandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Komisyon seçimlerinden sonra Meclis Birinci Başkan Vekili Ekrem Pehlivan’ın başkanlık yaptığı belediye meclisine 2015 Yılı Faaliyet Raporu hakkında bilgi verdi.


ÇAY DERESİ BİRİNCİ ETABI EKİM AYINDA TAMAMLANIYOR


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılının hareketli ve yoğun bir yıl olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Edip Uğur, 2015 yılı bütçesinde gelirlerin 650 milyon lira tahmin edildiğini, yılsonunda gelirlerin 510 milyon 855bin lira giderlerin ise 441 milyon 108 bin lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. Başkan Uğur, 2015 Yılı Bütçesi’nin yüzde 40’ını yatırıma harcadıklarını vurguladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve diğer iştiraklerinde memur-sözleşmeli memur ve hizmet alımı olarak toplamda 5 bin 621 personelin istihdam edildiğini vurgulayan Başkan Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından yapımı sürdürülen Çay Deresi Birinci Etap Rekreasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Uğur, 2016 yılının ekim ayında birinci etabın tamamlanacağını kaydetti. Başkan Uğur, “Çay Deresi’nin ıslahını DSİ yapıyor. Üzerinde beş tane köprü olacak. Onun dışında içerisinde Kongre Merkezi, ticari alanlar, yeşil alanlar, çocuk köyü, yürüyüş yolları bulunacak. Bunların rekreasyonunu Kent Estetiği Daire Başkanlığımız yapıyor. Şu anda 9 müteahhidin çalıştığı Çay Deresi’nin birinci etabı ekim ayında hemşerilerimizin hizmetine girecektir.  Ticaret Odası’na da burada bir ayırıyoruz. O Kongre Merkezi’nde bin kişilik anfi-tiyatro merkezi var. Yine bin kişilik lüks toplantı salonu, 6 bin metrekare sergi salonu bulunacak. Bu düşündüğümüz amfi-tiyatro salonu çok özellikli bir salon. Her türlü konferansın konserin olabileceği bir salon olacaktır. Kent Estetiğimiz Daire Başkanlığı şu anda Savaştepe’de Alparslan Türkeş Şehitler Parkı’nı yapıyor. Soma’da şehit olan madenciler için 4 metrelik bir heykel bu parkta yer alacak. Sındırgı’da altında otoparkı olan bir meydan düzenlemesi yapacak. Burhaniye, Taylıeli’ne yapılacak amfi-tiyatronun projeleri hazır, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılıyor” dedi.


2015 YILINDA 865 KİLOMETRE YOL YAPILDI


2015 yılı içerisinde Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın 865 kilometre yol yaptığını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Fen İşleri Daire Başkanlığımız, 2015 yılı içerisinde altyapı ve stabilize 400 kilometre, sati kaplama 405 kilometre ve sıcak asfalt 60 kilometre olmak üzere toplamda 865 kilometre yol yapmış. Bu yılki programımızda 400 kilometre altyapı, 500 kilometre sati kaplama, 100 kilometre sıcak asfalt olmak üzere Fen İşleri Daire Başkanlığımız 1000 kilometre yol yapacak” dedi.


KUVA-Yİ MİLLİYE KAVŞAĞI İÇİN 5 MİLYON LİRA HARCADIK


Şehir içindeki trafik yoğunluğunu hafifletmek amacıyla projelendirilen kavşak projeleri hakkında da konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Şehrin trafik yükünü hafifletmek için kavşak projelerini yaptık. Bu yolları Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devrettik. İhalesini Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı. Karayolları ilk kavşağı bitirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuva-yi Milliye Kavşağı için 11 milyon lira harcadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bizde buraya 5 milyon lira harcadık.  Gençlik Merkezi’nin önüne 18 tane fore kazık çakıldı, hızla yükseliyor. Orada da BASKİ’nin kanalizasyon deplaseleri var. BASKİ o bölgedeki çalışmaları için 2,5 milyon lira ödenek ayırmış.  Yalnızca Balıkesir değil Bandırma’yla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Onlar da onaylarsa inşaat çalışması başlayacak. Siz bize borçlanma yetkisi verdiniz, bu paralar da 20 ilçeye harcanacak. Çevre Koruma Başkanlığı yaz ayları öncesinde ilaçlama faaliyetlerini gerçekleştirdi. Balıkesir’in genelinde döneminde ilaçlama yaptık. Kırsal Hizmetleri Daire Başkanlığımız, seçildiğimiz ilk yılda zeytin sineğiyle mücadele etti. İlk yılki mücadelemiz sonucunda geçen yıl zeytin sineği çıkmadı” dedi.


KOMİSYONLAR SEÇİLDİ


Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan oylama sonucunda Ekrem Pehlivan Meclis Birinci Başkan Vekili, Ekrem Okan İkinci Başkan Vekili seçildi. Divan Kâtip Asil Üyeliği’ne Yılmaz Özdemir ve Serdar Erçel, Divan Kâtibi Yedek Üyeliği’ne İsmail Çoban ve Cemal Kocataş seçildi. 2016 Yılında Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Encümen Üyeleri Ekrem Pehlivan, Mehmet Birol Şahin, Yusuf Hocaoğlu, Ekrem Okan ve Özer Koyunca seçildi.


2016 YILI İHTİSAS KOMİSYONLARI


PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

1-Mehmet Birol Şahin (AK Parti)

2-Dinçer Orkan (AK Parti)

3-Yılmaz Özdemir (AK Parti)

4-Özer Koyuncu (AK Parti)

5-Fahrettin Dolar (AK Parti)

6-Levent Acartabak (CHP)

7-Coşkun Günhan (CHP)


ULAŞIM KOMİSYONU

1-İsmail Çoban (AK Parti)

2-Serdar Erçel (AK Parti)

3-Hüseyin Asarlı (AK Parti)

4-Salih Şener (AK Parti)

5-İsmail Akgün (AK Parti)

6- Burak Ali Sarı (CHP)

7-Mehmet Ali Yalçıntaş (CHP)


İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

1-Yusuf Hocaoğlu (AK Parti)

2-Sabri Külcü (AK Parti)

3-Cemal Kocataş (AK Parti)

4-Nihat Sönmez (AK Parti)

5-Akif Kandemir (AK Parti)

6-Şerafettin Engüdar (CHP)

7-Fatma Özgirgin (CHP)


KIRSAL ALAN TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONU

1-Faruk Özen (AK Parti)

2-Saadettin Kalpakçı (AK Parti)

3-Ahmet Savran (AK Parti)

4-Mehmet Aydın (AK Parti)

5-Eşref Uslu (AK Parti)

6-Ali Yılmaz Diker (CHP)

7-Ahmet Erkal (CHP)


ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

1-Cemil Bahadır (AK Parti)

2-Sunullah Peker (AK Parti)

3-Resul Bintepe (AK Parti)

4-Okan Yarar (AK Parti)

5-Özcan Durmaz (AK Parti)

6-Selim Panç (CHP)

7-Serkan Sarı (CHP)


SOSYAL HİZMETLER, ENGELLİLER VE HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU

1-Dinçer Orkan (AK Parti)

2-Fahri Konuk (AK Parti)

3-Hüseyin İçöz (AK Parti)

4-Halil Aydöner (AK Parti)

5-Mehmet Zengin (AK Parti)

6-İsmail Sarsılmaz (CHP)

7-Muhittin Fındıklı (CHP)


TARİFE KOMİSYONU

1-Mehmet Birol Şahin (AK Parti)

2-Dinçer Orkan (AK Parti)

3-Rıfat Köybaşıoğlu (AK Parti)

4-Yusuf Demirbaş (AK Parti)

5-Yusuf Özkan (AK Parti)

6-Canan Kırdar (CHP)

7-Erdoğan Küçükaslan (CHP)


EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU

1-Şakir Ünal (AK Parti)

2-Erkan Pazarcık (AK Parti)

3-Hikmet Arabacıoğlu (AK Parti)

4-Mehmet Aslan (AK Parti)

5-Mustafa Atar (AK Parti)

6-İbrahim Palaz (CHP)

7-Nusret Taşan (CHP)


TEMEL HAKLAR, AİLE VE KADIN SORUNLARI KOMİSYONU

1-Adem Karabıyık (AK Parti)

2-Tuncay Salı (AK Parti)

3-Soner Filiz (AK Parti)

4-Mehmet Akar (AK Parti)

5-Zekeriya Babayiğit (AK Parti)

6-A.Nazmiye Binnur Dikmen (CHP)

7-Canan Kırdar (CHP)




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön