03 / 05 / 2024

Balıkesir dünya kenti olma yolunda!

Balıkesir dünya kenti olma yolunda!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, görev yaptığı 1 yıl içinde şehri bir üst lige çıkaracak projelerini uygulamaya başladı. Balıkesir, yeni dönemde Türkiye'nin ve dünyanın parlayan yıldızı olmaya hazırlanıyor




Balıkesir, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılanmasını tamamladı, şimdi dünya kenti olma yolunda hızlı adımlar atıyor. Önüne büyük hedefler koyan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 1 yıllık süreçte yapılanmasını tamamlarken projelerinden bazılarını da hayata geçirdi. Kentte Asri Mezarlık, Atatürk Parkı, Engelsiz Yaşam Parkı ve Toplu Taşıma Merkezi'nde ücretsiz internet hizmetini başlatan Uğur, birçok daire başkanlığının yanı sıra Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi'ni (BASKİ) kurdu. 

1 yıl içinde 16 milyon liraya mal olan Dursunbey Atık Su Arıtma Tesisi de kurularak kentin içme suyu ve atık su arıtmasıyla ilgili sorunlarının kökten çözümü için harekete geçildi. Dursunbey Devlet Hastanesi açıldı. Dursunbey'in 50 yıllık rüyası Dursunbey-Simav yolu asfaltlandı. 


Kongre merkezi ve oteller 

Marmara'nın incisi olan Erdek'te sahillerin bakımı ve kum temizleme çalışmaları yapıldı. Marmara Adası'nda temeli atılan yolcu terminalinin 3-4 ay içinde tamamlanması bekleniyor. Kongre merkezi, rekreasyon ve otel çalışmalarına da başlayan Balıkesir, kısa sürede Türkiye ve dünyanın parlayan yıldızı olmaya hazırlanıyor. 



Yeni Asır


Geri Dön