02 / 05 / 2024

Balıkesir Erdek Otogarı yıkılıyor!

Balıkesir Erdek Otogarı yıkılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Balıkesir Toplu Taşıma’ya devredilen Erdek Otogarı yıkılıyor. Otogarın yıkım çalışmaları sona erdikten sonra alan araç otoparkı olarak kullanılacak.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir Toplu Taşıma’ya devredilen Erdek Otogarı’na yıkım kararı alındı. Bu kapsamda yıkım çalışmaları Cumartesi günü başladı.

Yeni Erdek Gazetesi’nden Tuncay Ertan’ın haberine göre; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Balıkesir Toplu Taşıma’ya devredilen Erdek Otogarı’nın Cumartesi günü itibariyle yıkım çalışmalarına başlandı. Balıkesir Toplu Taşıma'ya devri yapılmasının ardından tadilat amaçlı çalışmalar yapılmış ve bu çalışmalar sonucunda binanın kullanım ömrünü tamamladığı ve olası bir depreme dayanaksız olduğu tespit edildi. Cumartesi sabah saatlerinde yıkım için iş makinaları çalışmaya başladı. Yıkım çalışmalarının sona ermesi ile mevcut alan geçici olarak araç otoparkı hizmete açılacak. Yaz sezonu sonrasında yeni bir proje düzenlemesiyle Erdek´in yeni yaşam merkezi olacak şekilde düzenleme yapılacak. Bilindiği gibi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla geçtiğimiz yıllarda yıkılan Erdek Belediyesi Hal Binası´nın yer aldığı alan geçici olarak otogar yeri hazırlandı.


Geri Dön