29 / 04 / 2024

Balıkesir OSB'de yer fiyatları büyükşehirlere göre çok ucuz!

Balıkesir OSB'de yer fiyatları büyükşehirlere göre çok ucuz!

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir OSB'de yer fiyatlarının büyükşehirlere oranla çok ucuz olduğunu belirterek, "Bursa'da sanayi yatırımı için metrekare fiyatı 300-400 dolar civarında, Balıkesir'de ise sadece 25-30 dolar arasında" dedi...



Turhan, Güney Kore'nin İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon'un ziyaretinde, Balıkesir'in gerek büyükşehirlere yakınlığı gerekse ulaşımı açısından yabancı yatırımlar için çok doğru bir adres olduğunu söyledi.


Birçok yatırımcının son dönemlerde kente gelerek incelemelerde bulunduğuna dikkati çeken Turhan, "Bölgemiz yabancı sermaye açısından çok zengin. En son Çinli bir firmayla 180 milyon dolarlık tekstil alanında anlaşma yaptık. Bu yatırım bugün yarın başlayacak. Üretime geçmesiyle Balıkesir, tekstil alanında da adını duyuracak" dedi.


Balıkesir'in gıda ve mermer alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Turhan, şöyle devam etti:


"İlimiz,  İzmir  ve İstanbul arasında otobanların kavşak noktasında yer alıyor. Bandırma ve Avrupa'nın en büyük limanı İzmir'deki Çandarlı Limanı arasında demiryolu bağlantısı bulunuyor ve konteyner taşımacılığı mümkün. Ayrıca Ankara, Bursa, Balıkesir, Bandırma hızlı tren projesi gündemde. 2023 hedefinde İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Edirne otoban projesi var. Hava, deniz ve kara ulaşımının mevcut olduğu, sanayisi giderek gelişen bir il Balıkesir."


Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde yer fiyatlarının büyükşehirlere oranla çok ucuz olduğunu belirten Turhan, "Bursa'da sanayi yatırımı için metrekare fiyatı 300-400 dolar civarında, Balıkesir'de ise sadece 25-30 dolar arasında. Otomotiv sektöründe bir yatırım düşünürseniz biz bu rakamların biraz daha aşağıya çekilmesini sağlarız" dedi.


Jeon ise Balıkesir'in gerçekten yatırıma çok uygun bir yer olduğunu ifade ederek, özelikle bor, zeytinyağı ve mermerle ilgilendiklerini söyledi.


Görüşmenin sonunda Turhan, Jeon'a zeytinyağı ve Balıkesir kolonyası hediye etti.


AA


Geri Dön