02 / 07 / 2024

Balıkesir Sındırgı Belediye Binası yenileniyor!

Balıkesir Sındırgı Belediye Binası yenileniyor!

Sındırgı Belediyesi hizmet binasını 3 milyon liralık yatırımla yeniden inşa etmek için proje hazırladı. Ancak çatıdaki yavru leylekler uçuncaya kadar çalışma durduruldu.



54 yıllık hizmet binasını 3 milyon liralık yatırımla yenilemek isteyen belediye boşaltılan binanın çatısındaki yavru leylekleri görünce çalışmayı durdurdu. Belediye ekipleri tarafından her gün kontrol edilen yavru leylekler, güvenlikleri açısından başka yuvaya nakledilmedi. 


PROJEDE VAR 

Belediye binasını şu an yıkmadıklarını ve çatıdaki yavru leyleklerin uçmayı öğrenmesini beklediklerini ifade eden Başkan Ekrem Yavaş, "Eski belediye binamızı yıkamıyoruz daha doğrusu yıkmıyoruz. 

Bundaki gerekçemiz de leylek yavruları oldu. Bunların uçma zamanı kadar belli bir süre var. 

Onun için binanın hafriyatı ile ilgili çalışmayı leyleklerin sağlıklı bir şekilde başka Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem yeceğiz, yeni binamızın çatısında bir yuvaya geçici olarak geçmesini sağladıktan sonra yapacağız. Yeni Belediye binamızda da leyleklerimizi misafir etme arzusundayız. Bizler insanların geçmişte olan hatıraları bulunduğu için tabiata saygı gereği leyleğin burada bulunmasını sağladık. Adımızın leylekçi başkana çıkma gerekçesi de şuydu. 25 mahallemizde elektrik direklerinin üstüne leylek yuvaları yaptık. Hem elektrikler kesilmekten, hem de leylekler ölmekten kurtuldu. 


HEYKELLERİ DİKİLECEK

Sındırgı ilçesinde bir çok noktaya leylek heykeli yaptıracağını ifade eden Başkan Yavaş, "Yapacağımız heykel çalışmalarıyla leyleği başka alanlara taşımayı planlıyoruz. Leylek parkı oluşturmayı hedefliyoruz. Sındırgı'nın turizm potansiyelini artırmada bir sahip çıkarak onların yaşamasını ve yavrularının da Sındırgı ile özdeşleşmesini sağlamak amacıyla çalıştık. Bu örnek değer olacak" diye konuştu. 

uygulamayı halkımız da destekliyor" dedi. 

Veteriner tedavi etti Söke Aşağı Büyük Menderes Havzası'nda kanadı kırılan bir leyleği kurtarmak için operasyon yapıldı. Leylek kurtarıldıktan sonra tedavi için Kuşadası'na getirildi. Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, geçtiğimiz hafta ayağına ip dolanan bir leyleğin hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, aynı şekilde kanadı kırılan leyleği veteriner müdahalesiyle hayata döndürüldüğünü söyledi. 


Habertürk Egeli




Geri Dön