02 / 05 / 2024

Balıkesir Teknokent'in temeli Nisan'da atılıyor!

Balıkesir Teknokent'in temeli Nisan'da atılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, önceki gün Ankara’ya giderek bir dizi ziyaretlerde bulundu, Başkan Kafaoğlu projelerle ilgili de destek istedi. 



 

Balıkesir’de önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan projelerin takibi ve ilgili bakanlıklardan alınacak destekler için önceki gün Ankara’ya çıkarma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ankara’dan müjdeyle döndü.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Başkan Zekai Kafaoğlu, ilk olarak “Şehir 2023 Vizyonu” çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Refik Tuzcuoğlu'nun da katılımlarıyla toplantı gerçekleştiren Başkan Kafaoğlu ve Genel Sekreter Mehmet Gürbüz, uzun zamandır üzerinde çalışılan projeye 4. İl olarak Balıkesir’i de ekletmeyi başardı.

 

Bu proje dahilinde Balıkesir, pilot iller arasına girerken; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023'teki hayal edilen iller için örnek projeleri hazırlamasının ardından Balıkesir’de bu projelerin tamamından faydalanma imkânı da bulacak.

TEKNOKENT’İN TEMELİ NİSAN’DA ATILIYOR

Ankara ziyaretleri arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü de ziyaret eden Başkan Kafaoğlu, Teknokent Projesi ile ilgili gelinen son noktayı Bakan Özlü’ye aktarırken, projenin temel atma aşamasına geldiğini belirtti. İlgili projeye ilişkin Bakan Faruk Özlü bakanlık olarak her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirtirken; Nisan ayında gerçekleştirilecek temel atma programına mutlaka katılacağını açıkladı.

 

Ziyaretler kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirbaş'ı da ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, diğer projeler ile ilgili temaslarda bulundu.


Geri Dön