29 / 04 / 2024

Balıkesir Zağnos Paşa Meydanı'nın temeli atıldı!

Balıkesir Zağnos Paşa Meydanı'nın temeli atıldı!

Halktan aldığı destekle birçok eseri, dört yıl gibi bir zaman içinde Balıkesir halkına kazandırdıklarını kaydeden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi....



Belediye Başkanı İsmail Ok'un önemli projeleri arasında yer alan Zağnos Paşa Meydanı ve Otopark İnşaatı'nın temeli, düzenlenen törenle atıldı. Eski Hal Binası'nın yerine yaklaşık 7 bin metrekare büyüklüğünde bir meydan ile zemin altına toplam 8 bin metrekare büyüklüğe sahip iki katlı bir otopark yapılacağını ifade eden Ok, Balıkesir halkına, Çarşı esnafına, Zağnos Paşa Camii'ne ve Karesi Türbesi'ne yakışır bir eser ortaya çıkartmaya çalıştıklarını söyledi. 


Dört yıl içinde; Alparslan Türkeş Spor Kompleksi, bölgenin ve Türkiye'nin en büyüğü olan Hayvan Pazarı, 250 bin metrekareden büyük Çınarlıdere Mezarlığı, çok sayıda kapalı pazaryeri, Balıkesir'in ikinci büyük parkı olan Asri Mezarlık Şehitler Parkı, toplam 250 bin metrekarenin üzerinde yeşil alan, yeni bulvarlar ve %90'ı hibe olan 25 milyon euroluk Katı Atık Yönetimi Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirtti. 


Halktan aldığı destekle birçok eseri, dört yıl gibi bir zaman içinde Balıkesir halkına kazandırdıklarını kaydeden Başkan Ok, bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Projeyi ile ilgili olarak, sivil toplum örgütlerinin ve özellikle de Balıkesir Mimarlar Odası'nın görüş ve önerilerini dikkate aldıklarının altını çizen İsmail Ok, Oda Başkanı Tevfik Aykul'a ve yönetimine de teşekkür etti. Ok'un konuşmasını müteakip yapılan toplu duadan sonra, butona topluca basılarak Otopark'ın temelini atıldı. 


Milliyet Business


Geri Dön