28 / 04 / 2024

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nin ilk etabı tamamlandı! 

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nin ilk etabı tamamlandı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkım çalışmasında ilk etap tamamlandı.



Balıkesir'in tarihi ve kültürel değerleri arasında yer alan Zağnos Paşa Camisi ve civarındaki yapıları içine alan meydanda, düzenleme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. Milliyet'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, tarihi alanın silüetinin ortaya çıkarılması ve meydana yeni bir doku kazandırılması amaçlanıyor. 

Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in sadrazamlarından Zağnos Mehmet Paşa tarafından, 1461 yılında yaptırılan Zağnos Paşa Camisi, 1897 yılındaki büyük depremde yıkılınca yeniden inşa edildi ve 1904 yılında ibadete açıldı. Kentin önemli tarihi simgelerinden Zağnos Paşa Camisi, zamanla şehrin gelişen yapısı içinde arada kalarak silüetini kaybetti. Silüeti ortaya çıkarmak için proje hazırladı. 1636 metrekaresi yeşil alan olmak üzere, 6274 metrekare alanı kapsayan proje kapsamında, 12 bina, kamulaştırılması yapılarak yıkıldı, bir binanın da iki katı tıraşlandı. İlk etabı tamamlanan projenin açılışı gerçekleşti. 

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi nin ilk etabı tamamlandı! 

Açılışa, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhittin Demirtaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir ve Dr. Mustafa Canbey ile daire müdürleri katıldı. Başkan Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti, “Süreci, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ve buradaki STK’larımızla beraber yönettik” dedi.

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nde son durum ne?


Geri Dön