15 / 05 / 2024

balıkesir Zağnos Paşa Meydanı

balıkesir Zağnos Paşa Meydanı

Halktan aldığı destekle birçok eseri, dört yıl gibi bir zaman içinde Balıkesir halkına kazandırdıklarını kaydeden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi....

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nin ilk etabı tamamlandı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkım çalışmasında ilk etap tamamlandı.

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nde son durum ne?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkımı devam ediyor. 

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii Meydan projesinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de 5 bin 100 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Balıkesir Zağnos Meydanı projesi için tercih yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Zağnos Paşa Camii Meydan Projesi’nde halk oylaması sonucu en çok oyu alan 3. projeyi uygulayacaklarını söyledi. Uğur, ''Vatandaşlar 3 alternatif proje arasından 3.'sünü yüzde 42 oyla seçti''dedi.

Balıkesir Zağnos Meydanı için 3 yeni proje tanıtıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’e değer kazandırmak amacıyla Zağnos Paşa Kent Meydanı ile ilgili 3 alternatifli projeyi basına tanıttı.

Balıkesir Zağnos Paşa Kent Meydanı için 3 alternatif proje!

Zağnos Paşa Kent Meydanı ile ilgili 3 alternatifli projeyi basına tanıtıldı.Uygulanacak olan tek projeye halk oylaması sonucunda karar verilecek.

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin restorasyonu başladı!

Balıkesir’de Fatih Sultan Mehmet’in kayınpederi Zağnos Paşa tarafından yaptırılan Zağnos Paşa Camii’nin restorasyonu başladı. Zağnos Paşa Cami’nde avluya da geçici süre vatandaşların ibadet etmesi için mescit kuruluyor.

Atatürk'ün hutbe verdiği Zağnos Paşa Camii onarılıyor!

Balıkesir'in sembol yapılarından olan ve Büyük Önder Atatürk 'ün 7 Şubat 1923'te hutbe verdiği Zağnos Paşa Camii'nin geniş çaplı restorasyonu için gelecek ay ihale yapılacak.

Balıkesir 5 No'lu Gecekondu Önleme Bölgesi'nde inşaatlar başlıyor!

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 1992 yılında başlayan 5 No'lu Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki arsalarda inşaat aşamasına geldiklerini söyledi. Ok, "1999 yılında adınıza tahsis edilen arsaların projelerine göre inşaatına başlayabilirsiniz." dedi...

Tarihi Zağnos Paşa Camii restore edilecek!

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, "Şu anda şehrin birinci önceliği, Yıldırım Camisi'nin restorasyon çalışması. Bu çalışma gayet iyi gidiyor. Burası biter bitmez tarihî Zağnos Paşa Camisi'nin restorasyon çalışmasına başlayacağız."dedi..

Balıkesir Zağnos Paşa Meydanı'nın temeli atıldı!

Halktan aldığı destekle birçok eseri, dört yıl gibi bir zaman içinde Balıkesir halkına kazandırdıklarını kaydeden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi....

balıkesir Zağnos Paşa Meydanı Haberi

balıkesir Zağnos Paşa Meydanı

Belediye Başkanı İsmail Ok'un önemli projeleri arasında yer alan Zağnos Paşa Meydanı ve Otopark İnşaatı'nın temeli, düzenlenen törenle atıldı. Eski Hal Binası'nın yerine yaklaşık 7 bin metrekare büyüklüğünde bir meydan ile zemin altına toplam 8 bin metrekare büyüklüğe sahip iki katlı bir otopark yapılacağını ifade eden Ok, Balıkesir halkına, Çarşı esnafına, Zağnos Paşa Camii'ne ve Karesi Türbesi'ne yakışır bir eser ortaya çıkartmaya çalıştıklarını söyledi. 


Dört yıl içinde; Alparslan Türkeş Spor Kompleksi, bölgenin ve Türkiye'nin en büyüğü olan Hayvan Pazarı, 250 bin metrekareden büyük Çınarlıdere Mezarlığı, çok sayıda kapalı pazaryeri, Balıkesir'in ikinci büyük parkı olan Asri Mezarlık Şehitler Parkı, toplam 250 bin metrekarenin üzerinde yeşil alan, yeni bulvarlar ve %90'ı hibe olan 25 milyon euroluk Katı Atık Yönetimi Projesi'ni hayata geçirdiklerini...