30 / 04 / 2024

Balıkesir'de ulaşım yatırımlarına öncelik verilecek!

Balıkesir'de ulaşım yatırımlarına öncelik verilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentin en büyük önceliğinin çevre yatırımları olduğunu vurguladı. Balıkesir merkez ve kırsaldaki çöplerin vahşi şekilde depolandığını belirtti...



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentin en büyük önceliğinin çevre yatırımları olduğunu vurguladı. Balıkesir merkez ve kırsaldaki çöplerin vahşi şekilde depolandığını belirten Başkan Uğur "Bandırma, Erdek, Manyas, Gönen ve Marmara Adası'nda katı atık depo sahası yapmak istiyoruz. Aynı şekilde Ege Bölgesi'nde de katı atık depolama sahası yapmak istiyoruz" dedi. Daha önce çöpün yüzde 30'unun depolandığını, yeni sistemle bu oranın yüzde 10'a kadar düşürüldüğünü söyleyen Uğur "100 kilo çöpten 10 kilo kalıyor. Onu da asfalttın altına döküyorsunuz. Böyle olunca katı atık depolama ihtiyacı da olmuyor. Malzeme olarak kullanılıyor. Ondan enerji elde ediliyor. Biz de şu anda bunlarla yoğunlaştık. Çöp meselesi birinci önceliğimiz" görüşünü dile getirdi. 


AKARSULAR KORUNACAK 

Balıkesir için ikinci önceliklerinin de atıksu arıtma tesisleri olduğunu belirten Başkan Uğur "Şu anda Balıkesir'in merkez ilçesinde atıksu arıtma tesisi var. Ama Marmara ve Ege'de yok. Dolayısıyla kanalizasyon suları denizlere ve akarsulara gidiyor. BASKİ olarak da hemen ihalelere çıkıyoruz. Proje ihalelerini yapacağız ki Edremit Körfezi ile Marmara kirlenmesin" dedi. Başkan Uğur "Balıkesir'in bir özelliği de tarım ve hayvancılık. Kentte her gün 30 bin ton hayvansal atık çıkıyor. Hayvansal atıklardan biyogaz elektrik elde edip bunları ülke ekonomisine katmak istiyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön