25 / 08 / 2024

Balıkesir'e 10 milyonluk tesis!

Balıkesir'e 10 milyonluk tesis!

Kentin en eski mezbahalarından Göbel Mezbahası, Medist Hayvancılık firması tarafından 10 yıllığına kiralanarak yenilendi



Kentin en eski mezbahalarından Göbel Mezbahası, Medist Hayvancılık firması tarafından 10 yıllığına kiralanarak yenilendi Balıkesir'in Susurluk ilçesinde kurulu bulunan ve kentin en eski mezbahalarından olan Göbel Mezbahası, yenilenerek "Medist Et Entegre Tesisi" adıyla hizmete açıldı.


Susurluk'un Göbel Mahallesi'ndeki tesisin yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen törene, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.


"Yap-işlet-devret-şükret"


Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Göbel'de ilk mezbahanın 1962 yılında açıldığını ve bir dönem Türkiye'nin adeta "kasap okulu" haline geldiğini, burada yetişen kasapların Mekke'de Hac esnasında kurban kestiklerini söyledi. Medist Hayvancılık firmasının bir süredir kullanılmayan bu tesisi kendilerinden 10 yıllığına kiralayıp yenileyerek yeniden faaliyete geçirdiğini anlatan Uğur, "Allah onlara hayırlı işler versin. 10 yıl sonra bize, Büyükşehir'e bırakacak. Bu da yap-işlet-devret-şükret formülü. Balıkesir merkezde de bir mezbahamız var, onu da inşallah yenilerlerse belki onu 10 yıl değil, de 20- 25 yıl yapabiliriz. Onlardan bu yatırımı da bekliyoruz" dedi.


"Desteklerimiz devam ediyor"


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Daniş ise Balıkesir'in hem bitkisel hem de hayvansal üretimde ülkenin önemli şehirlerinden olduğunu belirtti. Bakanlık olarak tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Daniş, bu çalışmalar çerçevesinde sağladıkları desteklerin hem tarım hem de hayvan üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. Daniş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türk çiftçisini kalkındırmadan Türkiye'yi kalkındıramazsınız" sözünü hatırlatarak, "Üreticilerimize desteğe devam ediyoruz. Önceden 12 ay boyunca aldığı desteklemeyi şimdi üreticimiz iki defa alacak. Bir ekerken bir de biçerken. Yani en fazla finansa, paraya, nakde ihtiyacı olduğu dönemde desteklemesini alacak" diye konuştu.


Türkiye'nin en önemli merkezi

Medist Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özcan, Balıkesir'in hayvansal üretimde Türkiye'nin en önemli merkezlerinin başında geldiğini belirterek, kendilerinin bu sektörde faaliyet gösteren bir firma olarak, Balıkesir etinin pazardaki değeri ve öneminin bilincinde olduklarını söyledi.


Yeni Asır 




Geri Dön