27 / 04 / 2024

Balıkesir'e hayvan bakımevi yapılacak!

Balıkesir'e hayvan bakımevi yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir’e sokak hayvanlarının rehabilitasyonu kapsamında modern ve büyük bir hayvan bakımevi yapılacağını bildirdi. Bakanlıktan konuyla ilgili açıklama yapıldı.





Orman ve Su İşleri Bakanlığı toplam maliyeti 15 milyon TL’nin üzerinde olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi projesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçici hayvan bakımevi yapımı ile ilgili 1 milyon TL ödenek aktardı. Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:


“Sokak Hayvanlarının Rehabilitasyonu Projesi kapsamında; Balıkesir’e Bakanlığımızın desteği ile modern ve büyük bir hayvan bakımevi yapılıyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu`nun 19 uncu maddesinde ‘Ev ve süs hayvanlarının korunması maksadıyla bakımevleri ve hastaneler kurmak; buralarda bakım, rehabilitasyon, aşılama ve kısırlaştırma gibi faaliyetleri yürütmek için, başta yerel yönetimler olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlara Bakanlıkça uygun görülen miktarlarda mali destek sağlanır’ hükmü yer almaktadır. Bununla birlikte, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği`nin 51’inca maddesinin birinci fıkrasında ‘5199 sayılı Kanun hükümleri gereğince Bakanlık bütçesine konan ödenekten bu Yönetmelik kapsamında yapılacak iş ve işlemlere ilişkin desteklemelerden il özel idareleri ve yerel yönetimler yararlanır’ hükmü bulunmaktadır. Sokak hayvanların rehabilitasyonu maksadıyla geçici hayvan bakımevi yapımı ile ilgili ödenek talep eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ne 2013/8 nolu genelge kapsamında 1.000.000 TL ödenek aktarımı gerçekleştirilmiştir.”


Türkiye’nin En Büyük Barınak Projesi


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi projesinin emsallerine göre Türkiye’nin en büyük barınak projesi olduğu belirtiliyor. Toplamda 463 bin 537,81 m2’lik ormanlık alana kurulacak olan bakımevinin tam 5 Bin hayvan kapasiteli olacağı bildirildi. Kurulacak tesisisin yaklaşık maliyeti ise Belediye tarafından 15 milyon 27 bin 568,57 TL olarak hesaplandı.


Hayvan Bakımevinde Neler Var?


Hayvan bakımevi; 820 m2’lik ameliyathane ve müşahede ünitesi, 440 m2’lik işçi binası, 380 m2’lik kafeterya, 239 m2’lik karantina ünitesi, 523 m2’lik uyuz ünitesi ve bahçesi, 843 m2’lik hasta bakım ünitesi ve bahçesi, 562 m2’lik otel binası ve bahçesi ve 52 m2’lik su deposu, idari bina ve doğal yaşam alanlarından oluşacaktır.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na hayvan bakımevi projesi ile birlikte Balıkesir’e verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön