23 / 11 / 2024
fuzul

Kısırkaya Hayvan Bakımevi'nin inşaatı tamamlandı!

Kısırkaya Hayvan Bakımevi'nin inşaatı tamamlandı!

İBB tarafından yapımı tamamlanan Kısırkaya Hayvan Bakımevi tamamlanma aşamasına geldi. İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki tüm ilçe belediyelerine hizmet vermek üzere planlanan merkezde sokak hayvanları için her şey düşünülmüş





İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kısırkaya Hayvan Bakımevi tamamlanma aşamasına geldi. İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki tüm ilçe belediyelerine hizmet vermek üzere planlanan merkezde sokak hayvanları için her şey düşünülmüş… Alttan ısıtmalı yavru hayvan bölümlerinden en ileri teknoloji ile donatılmış ameliyathanelere kadar merkezde veteriner hizmetleri açısından ihtiyaç duyulabilecek tüm donanım mevcut durumda.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, Sarıyer Kısırkaya’daki Hayvan Bakımevinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çakıroğlu, yapımı tamamlanma aşamasına gelen bakımevinin İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki tüm ilçe belediyelerine hizmet vereceğini açıkladı.


Kısırkaya Bakımevinin en zor ameliyatların yapılabilmesine imkan veren teknolojilerle donatıldığını belirten Çakıroğlu kamuoyundaki yanlış algılara da değindi. Bakımevinde aynı anda 20 bin hayvanın barınmasının söz konusu olmadığını belirten Çakıroğlu 20 bin sayısının merkezin bir yılda yapabileceği toplam kısırlaştırma sayısı olduğunu vurguladı. Çakıroğlu  hayvanseverlerden gelen talepler doğrultusunda, İstanbul’un iki ayrı yakasında uygun yerlerin belirlenerek, hayatını kaybeden evcil hayvanların gömülebileceği gömü alanları oluşturulacağını ve böylelikle hayvan severlerin bu talebine de karşılık verileceğini açıkladı.


Kısırkaya Hayvan Bakımevinde görev yapan Veteriner Hekim Önder Oflazoğlu da merkezdeki üniteler hakkında bilgi verdi. Hayvanların soğuktan etkilenmemeleri için tüm tedbirlerin alındığını belirten Veteriner Oflazoğlu, hayvanların beton yapılar içinde hapsedileceği yolundaki iddialara da bahçeli, toprak zeminli yaşam alanlarını göstererek yanıt verdi.


Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alanı ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha önce de kapsamlı bir açıklama yapmıştı. O açıklamada, merkezin İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki tüm ilçe belediyelerinde görev yapan veterinerlerin hizmet verebileceği belirtilmiş, burada hayvanların kısırlaştırılması, tedavisi ve bakımlarının yapılacağı, bunun dışında başka bir işlemin yapılmasının söz konusu olmadığı vurgulanmıştı…


Açıklamada; “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılacak işlemler “Topla-Aşıla-Kısırlaştır-İşaretle-Aldığın YereBırak” sisteminden ibarettir. Kısırkaya Bakımevinde aynı anda 20 bin köpeğin barınması söz konusu değildir. Merkezde kapasite olarak1 yılda toplam 20 bin köpeğin kısırlaştırılabilmesi söz konusudur. Merkezde ayrıca, her biri 500 metrekare büyüklüğünde 200 adet Bahçeli Yaşam Ünitesi bulunmaktadır. Bu ünitelerin her birinde engelli, sokakta yaşayamayacak derecede yaşlı olan köpeklere hayatları boyunca 20’şerli gruplar halinde (Her ünitede 20 köpek) bakılmak üzere yapılmıştır. Merkezde tedavi, ameliyat ve Yavrulu Anne Bölümü yerden ısıtmalıdır. Doğal Yaşam Üniteleri de ısı izolasyonu yüksek malzemeden yapıldığı için ısıtma sorunu olmayacaktır. Merkezde ayrıca, ziyaretçiler için gezinti ve piknik alanları gibi sosyal donatılar da düşünülmüştür. Kısırkaya Bakımevinde sokak hayvanlarının yanı sıra göçmen kuşların, martıların, güvercinlerin bakıldığı bir kuş tedavi merkezinin de hayata geçirilmesi hedeflenmektedir” denilmişti…  





İBB




Geri Dön