29 / 04 / 2024

Buharaevler Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin inşaatı tamamlandı!

Buharaevler Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin inşaatı tamamlandı!

Buharaevler Kız Teknik ve Meslek Lisesi (KTML) yeni hizmet binası inşaatı tamamlandı.Mehmetçik Parkı karşısında eğitim veren okul, yakında Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ndeki yeni binasına taşınacak...




Buharaevler Kız Teknik ve Meslek Lisesi (KTML) yeni hizmet binası inşaatı tamamlandı.Mehmetçik Parkı karşısında eğitim veren okul, yakında Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ndeki yeni binasına taşınacak.


Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aktarılan ödenekle  TOKİ  tarafından inşaa edilen yeni bina, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda açılacak.


16 derslikli yeni binada 2 anasınıfı, bilgi teknoloji sınıfı, branş atölyeleri, çok amaçlı salon, kafeterya ve idari bölümler yer alacak.


Ruhsat problemi nedeniyle kabul işlemleri uzayan okulun donatımı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödenek ayrıldı. TOKİ’nin inşaatı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devretmesinin ardından taşınma işlemlerinin başlayacağı öğrenildi.


Yeni sezonda yeni binasında eğitim-öğretime devam edecek Buharaevler KTML’nin eski binasının ise yapılacak tadilatın ardından Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitime açılacağı belirtildi.



Çorum Hakimiyet




Geri Dön