03 / 05 / 2024

Balıkesir'e yeni kent planı!

Balıkesir'e yeni kent planı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası için düzenlediği yarışma sonuçlandı. 99 projenin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödül veren Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, “Hizmet binamızdan başlayarak tüm Balıkesir’i yeniden planlıyoruz” diye konuştu.




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası için düzenlenen "Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması" nda derece alan projeleri hazırlayan ekipler ödüllendirildi. 99 projenin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur verirken, birinci olan ekibe ödülünü Vali Ersin Yazıcı sundu.


Stratejik konumda


Balıkesir'i bir bütün olarak yeniden planladıklarını ifade eden Başkan Uğur, yarışmaya katılan 99 projenin jüri tarafından büyük bir titizlikle incelendiğini söyledi. Yarışmacılara, jüri ekibine, Mimarlar Odası'na ve "Yarışmayla Yap Ekibi"ne teşekkür eden Uğur, şunları söyledi: "Balıkesir, ülke çapında gelişmekte olan altyapı ve ekonomik potansiyeliyle Türkiye'nin parlayan şehirlerinden biri olmaya aday. Balıkesir, İzmit Körfez Geçişi ile İstanbul-İzmir otoyolu, İstanbul-İzmir yüksek hızlı tren aksı, lojistik merkezler ve Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi mega projelerin kesişiminde yer alıyor. 20 milyon kişinin yaşadığı Marmara havzasının gelişiminde stratejik konumda bulunuyor. Balıkesir, sanayi, turizm, tarım ve ulaşım sektörleriyle coğrafi konumunun getirdiği avantajlar sayesinde bütüncül olarak yeniden planlanıyor. Bu doğrultuda Balıkesir revizyon kent planları inşallah yakın zamanda halkın görüşüne sunulacak."


MİMARLIK TEMALI PARK


Balıkesir'i planlama sürecinde halkın ihtiyaçlarını aksatmadan hizmet vermeye gayret ettiklerini söyleyen Uğur, "Yeni binamızın kentin gri dokusuna karışan yalın beton bir yapı olmasını istemedik. Halkımızla iç içe çalışabileceğimiz, kentimizi her an izleyebileceğimiz, Balıkesir'in geleceğini işaret eden bir yapı olmasını istedik. Bu sebeple belediye hizmet binası arazimizi donatı alanları ile çevreledik" dedi.

Yeni hizmet binasının gelişme alanı olarak tarif edilen Yeni Karesi Bölgesi'nde inşa edileceğini hatırlatan Uğur, konuşmasında yeni bir proje yarışmasının da duyurusunu yaptı. Uğur, Bandırma'ya dünya ve Türkiye'nin ilk mimarlık temalı parkını yapmak istediklerini belirtti. Uğur daha sonra, dereceye girenlere ödüllerini verdi.



Yeni Asır




Geri Dön