05 / 05 / 2024

Bandırma yatırımlara doyacak!

Bandırma yatırımlara doyacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bölgede yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi. Uğur, müjdeleri sıraladı.



Bandırma'ya yapmayı planladıkları yatırımlar konusunda bilgiler veren Uğur, Bandırma'ya yapılacak iki "dalçık'ın onaylandığı müjdesini vererek 2017 sonuna kadar yapımının tamamlanacağını belirti. Uğur, "Projemiz karayolların da onaylandı. Projesini biz yaptık, her şeyi hazırlattık. 


Bu projeyi onaylattık. Nisan, Mayıs ayı gibi ihalesinin yapılması durumunda 2017 yılı bitmeden 6. Ana Jet Üssü ve Bandırma girişine yapılacak iki "dalçık"ın hizmete girmesini planlıyoruz" dedi. 


BALIK HALİ YAKINDA TAŞINACAK 

Milli Emlak ile yapılan protokolle sahil bandının bir kısmının 10 yıl sureyle Büyükşehir Belediyesine geçmesi hakkında da konuşan Uğur, sahil bandında yapmayı planladıkları düzenlemeleri de kamuoyu ile paylaştı. Balık halinin imar planına aykırı olduğunun altını çizen Uğur. "Balık halini merkezden alıp, balıkçı barınağının olduğu alana taşıyacağız. Burası imar planına aykırı olarak yapılmış. İmar planında yeri balıkçı barınağının orası. Bu alanları devlet yık diyor" dedi. Sahil bandında çevre düzenlemesi yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, Ayvalık örneğini veren Başkan Uğur, "Orada projeler yaptırırız.'Bandırmalılar beğeniyor' diye sorarız. Bandırmak hangini istiyorsa onu yaparız. Üç yıl oldu daha yeni alabildik, bu işler kolay değil" diye konuştu. 



Hürriyet Bursa


Geri Dön