28 / 04 / 2024

Özel çelik üreticisi Ruukki'den çevreci yatırımlara destek!

Özel çelik üreticisi Ruukki'den çevreci yatırımlara destek!

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde her yıl ilk sıralarda yer alan Ruukki, Fas’ta inşa edilen ilk güneş enerjisi santrali projesinde yer alıyor. Özel çelik üreticisi Ruukki'den çevreci yatırımlara destek...



Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde her yıl ilk sıralarda yer alan Ruukki, Fas’ta inşa edilen ilk güneş enerjisi santrali projesinde yer alıyor. 125 megawatt değerinde üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük enerji santrali olarak planlanan projede, parabolik reflektörlerin destek kolları Ruukki marka galfan kaplama çeliklerle üretilecek. 


Finlandiyalı özel çelik üreticisi Ruukki, çevreci yatırımlara verdiği desteklerin sonrasında Fas’ta yapımına başlanan dünyanın en büyük güneş enerjisi santraline ürün tedariği sağlıyor. 125 megawatt üretim kapasitesi ile en gelişmiş enerji santrali konumunda olan Fas güneş enerjisi santralinde, Ruukki’nin metal kaplı çelik serisinden galfan kaplı, galvaniz tavlı ve çinko-alüminyum kaplı çelikler kullanılacak. Güneş enerjisi santrallerindeki zorlu koşullar için ideal olan Ruukki ürünleri, yapıları güçlendirerek aynı zamanda hafif olmalarını sağlayacak. Ürünlerde kullanılan galfan kaplama ise, sunduğu üstün yüzey koruma sayesinde korozyonu önlerken ürün ömrünü uzatacak. Ruukki'nin yüksek güçte şekillendirilebilir çelikleri, montaj ve kurulum süresinin azaltılmasına, verimliliğin artırılmasına, aynı zamanda ağırlık ve maliyet tasarrufuna olanak sağlayacak. 


Konu ile ilgili açıklama yapan Ruukki Türkiye Genel Müdürü Özgür Yalçın, “Sürdürülebilir gelişimi hedefleyen lider şirketlerin derecelendirildiği Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’nde (DJSI) enerji verimliliği, yetkinlik geliştirme ve güvenlik konularında öne çıkarak her yıl önemli sıralamalarda yer aldık. Geçtiğimiz yıl endüstri lideri olmamızın ardından bu yıl da ilk dörtte yer alarak liderliğimizi koruduk. Çevreci yatırımlara olan desteğimizin yanı sıra, Avrupa standartları’nin da altında karbondioksit salınımı gerçekleştirerek çevreye duyarlı duruşumuzu koruyoruz. Biz Ruukki olarak, enerji santralleri için tercih edilen kalın Galfan kaplama özelliği olan, şekillendirilebilir yüksek güçte çelik sunabilen birkaç tedarikçiden biriyiz. Bu sözleşmeyi yapmış olmak, Ruukki'nin daha sürdürülebilir bir çevre yaratmak için müşterilerine daha hafif, daha uzun ömürlü çözümler sunma stratejisi ile tutarlı olduğundan özellikle sevindirici. Türkiye de iklim koşullarına bakıldığında güneş enerjisi bakımından oldukça verimli bir ülke. Bu sebeple gelecek dönemde buradaki güneş enerjisi yatırımları artırmaya yönelik olarak, Fas’ta kullandığımız ürünlerin Türkiye’de de performansını artıracağız” şeklinde konuştu. 


Ruukki Hakkında:

Ruukki, dünya genelinde faaliyet gösteren bir özel çelik üreticisidir. Özel çelik ürünleri alanında ciddi bir bilgi birikimine sahip olan ve inşaat, mühendislik çözümleri konusunda uzman bir firma olan Ruukki  1960 yılında Finlandiya’da kurulmuştur. Özel çelik ürün serileri, yüksek dayanımlı sacı (Optim), aşınma sacı (Raex), zırh sacı (Ramor) ve özel kaplamalı ürünlerden oluşmaktadır. Dünya çapında 9000 çalışanı olan Ruukki, 30’dan fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Ruukki, 2009 yılından bu yana Türkiye’de hizmet vermektedir. Ruukki ürünleri ve Türkiye’deki faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için, www.ruukki.com.tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.


Geri Dön