28 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan: Trabzon TOKİ'den ciddi yatırımlar aldı!

Mehmet Ergün Turan: Trabzon TOKİ'den ciddi yatırımlar aldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı'yı ziyaret eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, burada yaptığı açıklamada, kentin önceki yıllarda TOKİ'den ciddi yatırımlar aldığını söyledi.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Türkiye ölçeğinde yapılan işlerin en önemlilerinden bir kısmı Trabzon’da yapılıyor" dedi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı'yı ziyaret eden Turan, burada yaptığı açıklamada, kentin önceki yıllarda TOKİ'den ciddi yatırımlar aldığını söyledi.


Kendisinin Trabzonlu olduğuna işaret eden Turan, kentin önümüzdeki süreçte bu avantajı kullanacağını anlattı.


TOKİ Başkanlığı görevine atanmasının ardından uzun zamandır memleketi Trabzon'a gelmeyi planladığını ifade eden Turan, "Göreve geldikten sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bu konuda defaatle görüştük. Ani gelişen bir kararla şehrimize geldik. Trabzon’da TOKİ'nin takip ettiği çok önemli projeler var. Türkiye ölçeğinde yapılan işlerin en önemlilerinden bir kısmı Trabzon’da yapılıyor. Kentsel dönüşün ölçeğinde ciddi işler yapılıyor, stadımız inşa ediliyor. Bu vesileyle Trabzon’a geldik" diye konuştu.


Turan, Eski  TOKİ  Başkanı ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar döneminde kentin ciddi hizmetler aldığına dikkati çekerek,  Trabzon’un TOKİ’den ciddi yatırımlar alacağını belirtti.


Trabzon'da Zağnos’un sahile açılan dördüncü etabında kentsel dönüşüm için kamulaştırma kararı aldıklarını  dile getiren Turan, "Tabakhane’deki dönüşümü inşallah bu dönem içerisinde tamamlamış olacağız. Bu dönüşümler çerçevesinde devam eden bina inşaatlarımız inşallah daha hızlı şekilde sürecek. Çömlekçi ile alakalı da birinci etabında kamulaştırmalar son aşamaya geldi. Diğer etaplarla ilgili değerlendirmelerimiz devam ediyor. İnşallah Trabzon’a ve ülkemize daha iyi hizmetlerde bulunacağız" şeklinde konuştu.


Kınalı, açıklamaların ardından Turan'a telkari işçiliğinden yapılan fincan takımı hediye etti.


AA


Geri Dön